Binnenkort op vakantie? Controleer of de identiteitspapieren van je kinderen nog geldig zijn!

Binnenkort op vakantie? Controleer of de identiteitspapieren van je kinderen nog geldig zijn!

Of je kinderen nu met jou op vakantie vertrekken, op sport- of andere kampen gaan, reizen met grootouders of vrienden, naar zee of naar de Ardennen trekken … ze hebben in elk geval geldige identiteitspapieren nodig. Heb je daarvan recent nog de geldigheidsdatum gecheckt?

Hoewel een identiteitskaart zelf niet verplicht is vóór de leeftijd van 12 jaar, hebben kinderen toch geldige identiteitspapieren nodig om te kunnen reizen, ongeacht hun leeftijd.

Wacht niet tot het laatste moment om te controleren of de identiteitspapieren van je kinderen nog geldig zijn, want de levertijd van een Kids-ID bedraagt 3 weken. Die termijn kan korter zijn als je voor de versnelde procedure kiest, maar die is zeker niet gratis: reken op minstens 80 euro. De prijs, die schommelt van gemeente tot gemeente, kan zelfs oplopen tot 100 euro.

Voor een internationaal paspoort is de levertijd iets korter: reken op 5 dagen als alles vlot verloopt. Ook hier kan je voor een versnelde procedure kiezen, maar dan betaal je al gauw meer dan 200 euro. Een goed verstaander …

Voor meer info over de Kids-ID: https://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/identiteitsdocumenten/kids-id.