Heb jij recht op een vergoeding na problemen met een vliegreis?

Misschien heb je tijdens de paasvakantie een vliegreis gemaakt of plannen gemaakt om deze zomer met het vliegtuig erop uit te trekken. Maar wat als je vlucht vertraagd, overboekt of geannuleerd is...? Of er zijn problemen met je bagage...? Heb je dan recht op een vergoeding of compensatie? En waar kan je daarvoor terecht?

vergoeding vliegreis

Het Europees Centrum voor de Consument (ECC) België neemt het op voor de consument. Heb je problemen ondervonden tijdens je vliegreis, dan helpen zij je verder. Met de module ‘Bereken je vergoeding’ ontdek je snel en eenvoudig of je recht hebt op een compensatie bij problemen met een vliegreis en over welke soort compensatie het dan precies gaat. Blijkt uit de module dat je effectief recht hebt op een compensatie? Dan helpt de voorbeeldbrief van het ECC je ook nog met het opstellen van een korte brief naar de vliegmaatschappij.

Vergoeding in verhouding tot afstand vlucht

De afstand van je vlucht bepaalt mee je rechten. Hoe verder je vlucht, hoe hoger de compensatie die je mag verwachten bij problemen.

Stel: je vliegt met een Europese vliegmaatschappij van Brussel naar Barcelona. Je vlucht wordt net voor vertrek geannuleerd. Uit de module blijkt dat je drie opties hebt:

  • een terugbetaling vragen aan de vliegmaatschappij voor de vlucht die je niet hebt kunnen maken. Denk eraan: dan heb je geen recht op een compensatie voor eten, drinken of een extra accommodatie.
  • je reis laten omboeken door de vliegmaatschappij, zodat je zo snel als mogelijk aankomt in Barcelona. In dat geval heb je wel recht op eten en drinken, in verhouding tot de duur van de vertraging. Krijg je geen drank of eten aangeboden, bewaar dan zeker je kassatickets. Zo kan je achteraf die kost recupereren.
  • huiswaarts keren en op een later moment contact opnemen met de vliegmaatschappij om zo je vlucht om te boeken, aan vergelijkbare voorwaarden.

Je hebt recht op maximaal 250 euro compensatie, maar dat bedrag hangt ook nog af van wanneer je werd geïnformeerd over de annulering van je reis en of er misschien bijzondere omstandigheden waren voor de annulering.

Stel nu dat je van Brussel naar New York vliegt en dat je vlucht geannuleerd wordt. Je hebt dezelfde drie opties, zoals hierboven beschreven: een volledige terugbetaling van je reis, je laten omboeken naar de eerstvolgende vlucht of op een ander moment aan dezelfde voorwaarden vliegen. Omdat de afstand veel groter is, heb je nu recht op een maximale compensatie van 600 euro.

Bij overmacht geen compensatie

Als je vlucht geannuleerd wordt door buitengewone omstandigheden – denk bv. aan een zware storm, sneeuw, een vulkaanuitbarsting, … – dan gelden deze compensatieregels niet. Een technisch probleem wordt niet altijd beschouwd als overmacht.

Vertrekt je vlucht uit een EU-land of is je bestemming een EU-land met een vlucht uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij? Dan gelden deze Europese regels voor de passagiersrechten.

Meer hierover op de website van ECC België.