Wat te doen als u iets overkomt?

Steek vóór u vertrekt het nummer op zak van uw verzekeringscontract en ook de gegevens van uw contactpersoon bij uw verzekeraar of makelaar.

Als er iets gebeurt, breng uw verzekeraar onmiddellijk op de hoogte van uw situatie. Die kan dan het nodige doen om u zo snel mogelijk te helpen (repatriëring, vervangwagen,…).

Bewaar alle mogelijke bewijsstukken van uw schade en uw kosten (facturen, betalingsbewijzen, eventuele foto’s van beschadigde bagage,…).

Krijgt u tijdens een cruise naar Noorwegen griep? Voor uw medische kosten in Scandinavië of elders in de wereld is de procedure dezelfde als in België. Na betaling van uw doktersbezoek, stuurt u het betalingsbewijs door naar uw ziekenfonds. Zodra u de terugbetaling ontvangt, kan u via uw reisverzekering het bedrag terugvragen dat het ziekenfonds niet terugbetaalt. In de meest complete reisverzekeringen staat geen limiet op de terugbetaalde bedragen. In basiscontracten daarentegen, staat een plafond ingeschreven (tot 250.000 euro, naargelang het contract).