Wat te doen als je iets overkomt?

Steek vóór je vertrekt het nummer op zak van jouw verzekeringscontract en ook de gegevens van jouw contactpersoon bij jouw verzekeraar of makelaar.

Als er iets gebeurt, breng jouw verzekeraar onmiddellijk op de hoogte van jouw situatie. Die kan dan het nodige doen om je zo snel mogelijk te helpen (repatriëring, vervangwagen,…).

Bewaar alle mogelijke bewijsstukken van jouw schade en jouw kosten (facturen, betalingsbewijzen, eventuele foto’s van beschadigde bagage,…).

Krijg je tijdens een cruise naar Noorwegen griep? Voor jouw medische kosten in Scandinavië of elders in de wereld is de procedure dezelfde als in België. Na betaling van jouw doktersbezoek, stuur je het betalingsbewijs door naar jouw ziekenfonds. Zodra je de terugbetaling ontvangt, kan je via jouw reisverzekering het bedrag terugvragen dat het ziekenfonds niet terugbetaalt. In de meest complete reisverzekeringen staat geen limiet op de terugbetaalde bedragen. In basiscontracten daarentegen, staat een plafond ingeschreven (bijvoorbeeld tot 250.000 euro, verschilt van contract tot contract).