Tweedehandsauto kopen? Enkele tips.

Na het jaarlijkse Autosalon vind je vaak interessante aanbiedingen voor tweedehandsauto’s. Waarop moet je letten als je een tweedehandsauto koopt? Een overzicht van enkele belangrijke zaken.

Car-Pass verplicht!

Wie een tweedehandsauto verkoopt, moet altijd een Car-Pass geven aan de koper. Die Car-Pass mag maximaal twee maanden oud zijn. De Car-Pass is een document dat een overzicht geeft van de kilometerstand van een auto. Dit document moet fraude met kilometertellers van auto's tegengaan. Als koper kan je de echtheid van een Car-Pass controleren. De Car-Passwetgeving geldt enkel voor België. Wie een tweedehandsauto uit het buitenland koopt, heeft dus geen geschiedenis van de kilometerstanden van die auto.

Lenen of met spaargeld betalen?

Een auto, nieuw of tweedehands, neemt bij aankoop vaak een grote hap uit je budget. Daarom kan je eventueel overwegen om te lenen voor je auto. Rond het Autosalon verlagen de meeste banken de tarieven van hun autoleningen. Overweeg je te lenen, dan is nu misschien het moment.

Weet dat veel banken goedkopere tarieven hanteren voor auto’s die jonger zijn dan drie jaar. Er zijn ook banken die voor groene auto’s, zoals een elektrische wagen, goedkopere tarieven geven.

Ook autoconstructeurs bieden soms de mogelijkheid om te lenen voor een tweedehandsauto. Sommigen bieden zelfs een ballonlening aan. Let hiermee goed op: je betaalt na de aankoop van je wagen een maandelijks vast bedrag terug, zoals een gewone lening. Maar, na de vooraf afgesproken looptijd van de lening (bv. na drie jaar) moet je nog een groot bedrag in een keer betalen. Zorg ervoor dat je dat bedrag, dat vaak over ettelijke duizenden euro’s kan gaan, dan ook effectief aan de kant hebt gehouden.

Verzekering

Elke auto die op de weg komt, moet verzekerd zijn. Ongeacht. Maar is een omniumverzekering nodig voor een tweedehandsauto?

Je beslist dit uiteraard zelf, maar een goede regel is dat je best een omnium neemt op een auto die je via afbetaling hebt gekocht. Stel dat je na een jaar een zwaar ongeval hebt waarbij jij in fout bent. Je auto wordt “perte total” verklaard, maar zonder omnium moet je nog twee jaar verder afbetalen. Dan zal je effectief nog moeten gaan afbetalen voor iets dat je niet meer in je bezit hebt. Je  zal daarenboven nog een nieuwe auto moeten financieren.

Weet ook dat er een kleine omnium bestaat: de prijs is goedkoper, maar de dekking is natuurlijk minder in vergelijking met een gewone omnium.

Belastingen

Net zoals bij een nieuwe auto, moet je voor een tweedehandsauto de belasting op inverkeerstelling (BIV) betalen. De jaarlijkse verkeersbelasting komt er ook nog bij.

Hoeveel die twee bedragen, kun je te weten komen op:

Ook op een tweedehandswagen moet je 21% btw betalen. Meestal zit dat bedrag in de prijs die wordt meegegeven. Als je je auto van een particulier koopt, is er geen btw.

Andere aandachtpunten?

Het verbruik bij een tweedehandswagen kan misschien wel wat hoger liggen dan bij een nieuwe wagen. Dus misschien ook eens polsen bij de verkoper hoe het zit qua verbruik met de tweedehandsauto.

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, voeren steeds meer steden en gemeenten een lage-emissiezone in. Hierdoor mogen bepaalde voertuigen (vooral oudere dieselwagens) die zone niet meer binnen. Denk ook hieraan. Mag je er nog overal mee terecht? Ook in het buitenland bestaan er al veel zulke lage-emissiezones.