6 suggesties Sorteer op : Naam Rating Populariteit

Een uitdagende kennisquiz over geldzaken - Doe de test!

Economie, Handel
249 downloads

Leerlingen beantwoorden meerkeuzevragen over diverse financiële onderwerpen. Zo ontdekken ze meer over intrest, enkelvoudige en samengestelde intrestberekeningen, de spaarrekening, inflatie, beleggingsproducten, diversificatie, fraude, …

Risico's verzekeren?

Economie, Handel, MAVO, Nederlands, PAV, SEI
222 downloads

Leerlingen ontdekken het thema risico's en verzekeringen aan de hand van verschillende oefeningen. Is een verzekering nodig bij de aankoop van een bromfiets of eerste auto? Je gaat op kamp of organiseert een fuif, wat indien er iets misloopt?

Laatst gewijzigd: 
donderdag, december 24, 2020 - 11:05

Sociale zekerheid

Financiële competentie, Economie
159 downloads

Wat is « sociale zekerheid »? Hoe wordt dit gefinancierd? Wie kan er van genieten? Ontdek in 2 minuten de basisprincipes van de sociale zekerheid.

SBO Handleiding bij het materiaal

Brede 1ste graad, Brede 2de graad
69 downloads

Handleiding bij het gebruik van het materiaal dat werd ontwikkeld in het kader van het SBO-project door het onderzoeksteam van de KU Leuven en Universiteit Antwerpen.

Het budget van de overheid

Brede 1ste graad, Andere
11 downloads

Aan de hand van oefeningen (cijfermateriaal, reflecties, concrete voorbeelden, artikels, ...)  leren de leerlingen de overheid en de inkomsten en uitgaven van de overheid kennen. Hiermee gaan ze verder aan de slag. 

Laatst gewijzigd: 
donderdag, december 24, 2020 - 14:05

De rol van een bank

Economie, PAV, Andere
10 downloads

Leerlingen brengen de rol van een bank in kaart aan de hand van informatie uit een stripverhaal en artikels. Aan de hand van de artikels ontdekken leerlingen ook de begrippen nominale en reële rente, geldcreatie en de rol van de centrale bank.

Laatst gewijzigd: 
donderdag, december 24, 2020 - 14:31