Wikifin.be School Challenge - De Week van het Geld 2018

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.
De Week van het Geld 2018 in het secundair onderwijs: 
Wikifin.be Quiz (1ste graad) - Wikifin.be School Challenge (2de en 3de graad) - Infomarkten (3de graad)

Inschrijven voor deze wedstrijd is niet meer mogelijk.

Met de Wikifin.be School Challenge wil Wikifin.be leerkrachten ondersteunen om financiële educatie aan bod te laten komen in de klas. De bedoeling is om leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs op een speelse manier vertrouwd te maken met onder andere de basisprincipes van budgetbeheer.

De leerlingen voeren opdrachten uit in januari en februari 2018. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens De Week van het Geld, van 12 tot 18 maart 2018.

Wikifin.be is het programma ‘financiële educatie’ van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, de FSMA. De FSMA is een autonome, neutrale instelling van openbaar nut en onder andere bevoegd om bij te dragen aan de bescherming van de financiële consument.

Wat moet je doen? Je leerlingen voeren in de klas drie korte opdrachten uit rond financiële educatie, waaronder het spel Budget Aan-Zet.
Wie kan deelnemen? Alle klassen uit de tweede en de derde graad van het secundair onderwijs kunnen deelnemen aan de Wikifin.be School Challenge.
Wedstrijdmateriaal Het spel ‘Budget Aan-Zet’ wordt per post verstuurd, het overige materiaal kan hier worden gedownload.
Hoe meespelen?
  1. De leerkracht registreert zich voor de Wikifin.be School Challenge via het inschrijvingsformulier.
  2. Het wedstrijdmateriaal wordt naar de leerkrachten verzonden.
  3. De leerkracht en leerlingen gaan aan de slag in de klas en voeren de eerste drie opdrachten rond financiële educatie uit. Tijdens iedere opdracht wordt er een foto getrokken als bewijs.
  4. Als afsluiter tonen leerlingen op een creatieve manier wat ze hebben geleerd tijdens de eerste drie opdrachten. Ze geven dit weer op een postkaart (10 x 15 cm) met een slogan/slagzin. De jury zal de uitwerking van de postkaart beoordelen op basis van creativiteit en originaliteit van de postkaart en de slogan/slagzin.
  5. De leerkracht bezorgt de inzending (drie foto’s en de uitwerking van de postkaart) van zijn klas ten laatste op 22 februari 2018 per e-mail aan info@wikifin.be of via de post aan FSMA / Wikifin.be, Congressstraat 12-14, 1000 Brussel. De leerkracht ontvangt een bevestiging van de inzending.
  6. De jury beoordeelt de inzendingen en kent de prijzen toe aan degene die het beste scoren op creativiteit en originaliteit van de postkaart met slogan/slagzin.
  7. De prijzen worden uitgereikt tijdens De Week van het Geld, die plaatsvindt van 12 tot 18 maart 2018.
Welke prijzen kan je winnen? Er wordt een prijs toegekend aan de drie beste inzendingen uit de tweede graad en aan de drie beste inzendingen uit de derde graad:
  • 1ste prijs: een daguitstap naar Parijs met een bezoek aan ‘la Cité de l’économie et de la monnaie’, inclusief treintickets voor de hele klas (maximum 25 personen)
  • 2de-3de prijs: filmtickets voor de hele klas (maximum 25 personen)

De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking vinden plaats tijdens De Week van het Geld van 12 tot 18 maart 2018.

Wanneer inschrijven en indienen? De leerkrachten schrijven hun klas(sen) in via het inschrijvingsformulier.

De inzendingen (foto’s en postkaart) moeten ten laatste op 22 februari 2018 worden ingediend, via info@wikifin.be of per post naar FSMA / Wikifin.be, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel.

Wedstrijdreglement Het wedstrijdreglement van de Wikifin.be School Challenge is hier beschikbaar.