Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 22 juni langs in Leuven en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

worker-making-new-roof.png
Aangepast op

Is mijn vooraf ingevulde belastingaangifte volledig?

Er zijn steeds meer aangiften waarvan de gegevens al zijn ingevuld. Dit is een hulpmiddel voor de belastingbetaler en het vereenvoudigt het invullen van de aangifte.

Bijna de helft van de belastingplichtigen krijgt van de fiscus een elektronisch voorstel van vereenvoudigde aangifte (VVA).

Een man werkt op zijn computer en gebruikt zijn rekenmachine

Als de fiscus je een VVA stuurt, moet je de gegevens enkel nog grondig controleren. Als ze volledig en correct zijn, hoef je verder niets meer te doen. Je ontvangt dan automatisch je aanslagbiljet.

Ga je echter niet akkoord met het voorstel van de fiscus, dan moet je de VVA corrigeren via Tax-on-web of via het papieren antwoordformulier. Daarvoor gelden dezelfde deadlines als voor een gewone belastingaangifte.

De vooraf ingevulde gegevens moeten worden gecontroleerd en zo nodig aangevuld. De fiscus heeft immers niet altijd al je attesten in handen. Zo is hij niet altijd op de hoogte van je uitgaven of inkomsten.

Corrigeer je gegevens nauwkeurig via Tax-on-web of het papieren formulier. Want als je niet goed oplet, kan je bepaalde belastingvoordelen mislopen.