Over Wikifin

Wikifin.be is een portaalsite die u helpt bij uw financiële beslissingen: hij stelt u gratis onafhankelijk, betrouwbare en handige informatie ter beschikking, onafhankelijk van private financiële spelers.

Wie is Wikifin.be

Wikifin.be, het programma financiële educatie van de FSMA, werd op 31 januari 2013 gelanceerd in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde en ministers.

De FSMA is de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Het is een autonome openbare instelling die onder andere als wettelijke opdracht heeft de consument op het vlak van financiële dienstverlening te beschermen. De FSMA heeft geen commerciële doelstellingen.

Wenst u meer te weten? Surf naar www.fsma.be.

Om de burger meer financieel geletterd te maken heeft Wikifin.be een programma met 3 pijlers uitgebouwd:

  • De portaalsite www.wikifin.be met neutrale, betrouwbare en praktische informatie over geldzaken. De website bevat ook quizzen en praktische tools, zoals een spaar- en IMMOsimulator, en allerlei handige tips om met uw geld om te gaan. Wikifin.be bevat geen juridische stellingnames van de FSMA en er kunnen geen rechten ontleend worden aan de inhoud ervan.
  • Het onderwijs: Wikifin.be draagt, in samenwerking met de autoriteiten bevoegd voor onderwijs, bij tot de sensibilisering van de onderwijsnetten om financiële educatie een plaats te geven op school. Op het online platform is veel en divers gratis materiaal beschikbaar. En ons aanbod wordt permanent uitgebreid!
  • Het bevorderen van de samenwerking met diverse overheids- en non-profitorganisaties rond financiële educatie.

Hoe kan u Wikifin.be volgen?

  • Schrijf u in om via e-mail onze Wikifin-nieuwsbrief te ontvangen. Daarin krijgt u gratis objectieve, betrouwbare en handige informatie om uw geld te beheren. Schrijf u nu in. 
  • Volg ons op Facebook en like ons.