Over Wikifin

Wikifin.be is een portaalsite die je helpt bij jouw financiële beslissingen: hij stelt je gratis onafhankelijk, betrouwbare en handige informatie ter beschikking, onafhankelijk van private financiële spelers.

Wie is Wikifin?

Wikifin, het programma financiële educatie van de FSMA, werd op 31 januari 2013 gelanceerd in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde en ministers.

De FSMA is de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Het is een autonome openbare instelling die onder andere als wettelijke opdracht heeft de consument op het vlak van financiële dienstverlening te beschermen. De FSMA heeft geen commerciële doelstellingen.

Wens je meer te weten? Surf naar www.fsma.be.

Om de burger meer financieel geletterd te maken heeft Wikifin een programma met 3 pijlers uitgebouwd:

  • De portaalsite www.wikifin.be met neutrale, betrouwbare en praktische informatie over geldzaken. De website bevat ook quizzen en praktische tools, zoals een spaar- en IMMOsimulator, en allerlei handige tips om met je geld om te gaan. Wikifin bevat geen juridische stellingnames van de FSMA en er kunnen geen rechten ontleend worden aan de inhoud ervan.
  • Het onderwijs: Wikifin draagt, in samenwerking met de autoriteiten bevoegd voor onderwijs, bij tot de sensibilisering van de onderwijsnetten om financiële educatie een plaats te geven op school. Op het online platform is veel en divers gratis materiaal beschikbaar. En ons aanbod wordt permanent uitgebreid!
  • Het bevorderen van de samenwerking met diverse overheids- en non-profitorganisaties rond financiële educatie.

Hoe kan je Wikifin volgen?

  • Schrijf je in om via e-mail onze Wikifin-nieuwsbrief te ontvangen. Daarin krijg je gratis objectieve, betrouwbare en handige informatie om je geld te beheren. Schrijf je nu in. 
  • Volg ons op Facebook en like ons.

Disclaimer & copyright

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) neemt redelijke maatregelen om de kwaliteit zeker te stellen van de informatie op deze site. De FSMA kan echter geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de juistheid of de volledigheid van enige informatie die via deze site ter beschikking wordt gesteld. Eventuele onjuistheden die onder onze aandacht worden gebracht, zullen zo mogelijk worden verbeterd.

Reproductie met bronvermelding van informatie op deze site is toegestaan, behalve voor commerciële doeleinden.

De FSMA is niet verantwoordelijk voor de inhoud van websites waarnaar wordt verwezen of van andere websites die verwijzen naar deze website.