Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 21 juli langs in Brussel en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

Aangepast op

Over Wikifin

Op deze pagina

Wie is Wikifin?

Wikifin, het programma financiële educatie van de FSMA, werd op 31 januari 2013 gelanceerd in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde en ministers.

De FSMA is de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Het is een autonome openbare instelling die onder andere als wettelijke opdracht heeft de consument op het vlak van financiële dienstverlening te beschermen. De FSMA heeft geen commerciële doelstellingen.

Wens je meer te weten? Surf naar www.fsma.be.

Drie pijlers

Om de burger meer financieel geletterd te maken heeft Wikifin een programma met drie pijlers uitgebouwd:

  • De website www.wikifin.be met neutrale, betrouwbare en praktische informatie over geldzaken. De website bevat ook quizzen en praktische tools, zoals een spaar- en IMMOsimulator, en allerlei handige tips om met je geld om te gaan. Wikifin bevat geen juridische stellingnames van de FSMA en er kunnen geen rechten ontleend worden aan de inhoud ervan.
  • Het onderwijs: Wikifin draagt, in samenwerking met de autoriteiten bevoegd voor onderwijs, bij tot de sensibilisering van de onderwijsnetten om financiële educatie een plaats te geven op school. Op Wikifin School is veel en divers gratis materiaal beschikbaar. En ons aanbod wordt permanent uitgebreid!
  • Het Wikifin Lab: Een digitaal en interactief centrum voor financiële educatie waarbij leerlingen uit het secundair onderwijs experimenteren met verschillende financiële situaties uit het dagelijkse leven.

Om deze drie pijlers te ondersteunen zet Wikifin sterk in op:

Hoe kan je Wikifin volgen?

  • Schrijf je in om via e-mail onze Wikifin-nieuwsbrief te ontvangen. Daarin krijg je gratis objectieve, betrouwbare en handige informatie om je geld te beheren. Schrijf je nu in. 
  • Volg ons op Facebook en like ons.

Disclaimer & copyright

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) neemt redelijke maatregelen om de kwaliteit zeker te stellen van de informatie op deze site. De FSMA kan echter geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de juistheid of de volledigheid van enige informatie die via deze site ter beschikking wordt gesteld. Eventuele onjuistheden die onder onze aandacht worden gebracht, zullen zo mogelijk worden verbeterd.

Reproductie met bronvermelding van informatie op deze site is toegestaan, behalve voor commerciële doeleinden.

De FSMA is niet verantwoordelijk voor de inhoud van websites waarnaar wordt verwezen of van andere websites die verwijzen naar deze website.

Nieuws over Wikifin

Om belangrijke momenten en speciale gebeurtenissen aan te kondigen, verstuurt Wikifin regelmatig persberichten. Deze geven een overzicht van de realisaties de voorbije jaren.

Persberichten van Wikifin

In de pers verschijnen regelmatig artikels over Wikifin. Deze artikels werpen een blik op de gevarieerde initiatieven van Wikifin.

Wikifin in de pers

Ben je leerkracht?

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief van Wikifin School met updates over ons aanbod voor in de klas

Nu inschrijven

Een ploeg jonge ondernemers brainstormt op hun tablets en laptops

De Wikifin-Academy

Financiële educatie is een groeiende discipline met steeds nieuwe inzichten. Om hierin mee te zijn, zet Wikifin zelf sterk in op onderzoek.

Een persoon duidt aan waar iemand een contract moet ondertekenen

Jobs

Interesse in een uitdagende job in het Wikifin-team?

processed_text

Contactformulier

Aanspreking
email
textarea
processed_text

De persoonsgegevens die je via dit formulier aan de FSMA bezorgt, worden door de FSMA verwerkt zoals beschreven in haar privacy policy.

CAPTCHA
Met deze vraag proberen we geautomatiseerde spam-inzendingen zoveel mogelijk te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
textfield De code is hoofdlettergevoelig.
textfield