Wikifin School Challenge

Waarschuwingsbericht

De inschrijvingen zijn afgesloten.
Wedstrijd rond financiële educatie:
Wikifin Quiz (1ste graad) - Wikifin School Challenge (2de en 3de graad)

Wikifin School Challenge

Met de Wikifin School Challenge wil Wikifin leerkrachten ondersteunen om financiële educatie aan bod te laten komen in de klas. De bedoeling is om leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs op een speelse manier vertrouwd te maken met onder andere de basisprincipes van budgetbeheer.

De leerlingen voeren opdrachten voor deze wedstrijd uit in januari en februari 2020. De winnaars worden bekend gemaakt in maart 2020.

Wikifin is het programma ‘financiële educatie’ van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, de FSMA. De FSMA is een autonome, neutrale instelling van openbaar nut en onder andere bevoegd om bij te dragen aan de bescherming van de financiële consument.

Wat moet je doen? Je leerlingen voeren in de klas drie korte opdrachten uit rond financiële educatie, waaronder het spel Budget Aan-Zet.
Wie kan deelnemen? Alle klassen uit de tweede en de derde graad van het secundair onderwijs kunnen deelnemen aan de Wikifin School Challenge.
Wedstrijdmateriaal Het spel ‘Budget Aan-Zet’ wordt per post verstuurd, het overige materiaal kan hier worden gedownload.
Hoe meespelen? De leerkracht registreert zich voor de Wikifin School Challenge via het inschrijvingsformulier.
  1. Het wedstrijdmateriaal wordt naar de leerkrachten verzonden.
  2. De leerkracht en leerlingen gaan aan de slag in de klas en voeren de drie opdrachten rond financiële educatie uit.
  3. Als afsluiter tonen leerlingen op een creatieve manier waarom het belangrijk is om over geld te leren in de klas. Ze geven dit weer op een poster (A4) met een slogan/slagzin. De jury zal de uitwerking van de poster beoordelen op basis van artistieke creativiteit en originaliteit van de poster maar ook op basis van de relevantie van de slogan/slagzin.
  4. De leerkracht bezorgt de poster van zijn klas ten laatste op 6 maart 2020 per e-mail aan info@wikifin.be of via de post aan FSMA / Wikifin, Congressstraat 12-14, 1000 Brussel. De leerkracht ontvangt een bevestiging van de inzending.
  5. De jury beoordeelt de inzendingen en kent de prijzen toe aan degene die het beste scoren op artistieke creativiteit en originaliteit van de poster maar ook op relevantie van de slogan/slagzin.
  6. De prijzen worden uitgereikt in maart 2020.
Welke prijzen kan je winnen? Er wordt een prijs toegekend aan de tien beste inzendingen uit de tweede graad en aan de tien beste inzendingen uit de derde graad:
  • 1ste prijs: een kadocheque van 1.000 euro
  • 2de-10de prijs: filmtickets voor de hele klas (maximum 25 personen)
Wanneer inschrijven en indienen? De inzending met de poster moet ten laatste op 6 maart 2020 worden ingediend, via info@wikifin.be of per post naar FSMA / Wikifin, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel. 
Wedstrijdreglement Het wedstrijdreglement van de Wikifin School Challenge is hier beschikbaar.