Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 21 juli langs in Brussel en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

five-people-holding-smartphone-laptop.jpg
Aangepast op

Je adopteert een kind

Een fiscale ruggensteun voor de adoptieprocedure

Als je een kind adopteert, brengen de adoptieprocedures heel wat kosten met zich voor de aanstaande ouders. Daarom bestaat er een wet om dit financieel te ondersteunen.

Sinds kort is het mogelijk om een fiscaal voordeel te ontvangen voor de uitgaven die worden gedaan in het kader van een adoptieprocedure (nationaal of internationaal erkend in België) op voorwaarde dat een erkende adoptiedienst tussenkomt. De belastingvermindering bedraagt 20 % van de betaalde uitgaven, met een maximum in 2024 van 6530 euro, en dit voor elke adoptieperiode afzonderlijk.

De uitgaven hebben betrekking op de geschiktheidsprocedure en de kosten die worden aangerekend door een erkende adoptiedienst. Voor de internationale adopties worden deze uitgaven uitgebreid tot de reiskosten naar het land van herkomst van het kind, de verblijfskosten enz.

Een vrouw adopteert een kleine jongen en beiden glimlachen