Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 21 juli langs in Brussel en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

Aangepast op

Lijst van de meest representatieve aan een betaalrekening verbonden diensten

TERM DEFINITIE

BEHEREN VAN DE REKENING

De rekeningaanbieder beheert de rekening in euro voor de klant.

AANBIEDEN VAN EEN DEBETKAART

De rekeningaanbieder verschaft een debetkaart die gekoppeld is aan de rekening van de klant. Het bedrag van elke transactie die met de debetkaart wordt uitgevoerd, wordt onmiddellijk en volledig afgehouden van de rekening van de klant.

AANBIEDEN VAN EEN KREDIETKAART

De rekeningaanbieder verschaft een kredietkaart die gekoppeld is aan de rekening van de klant. Het totaalbedrag van de met de kaart uitgevoerde transacties gedurende een overeengekomen periode, wordt ofwel volledig, ofwel gedeeltelijk op een overeengekomen datum afgehouden van de betaalrekening van de klant. In een kredietovereenkomst tussen de aanbieder en de klant wordt bepaald of de klant rente in rekening wordt gebracht voor het opnemen van krediet wanneer het een kredietkaart met hernieuwbaar krediet betreft.

AANBIEDEN VAN EEN PREPAID KAART

De rekeningaanbieder verschaft een betaalkaart die gekoppeld is aan de rekening van de klant en waarop elektronisch geld kan worden opgeslagen. Het bedrag van elke verrichting met behulp van deze kaart wordt direct en integraal afgehouden van het opgeslagen bedrag op de vooraf prepaid van de klant.

GELDOPNEMING IN EURO

De klant neemt geld op van zijn of haar eigen rekening in euro.

GELDOPNEMING IN ANDERE VALUTA

De klant neemt geld op van zijn of haar eigen rekening in andere valuta dan de euro.

OVERSCHRIJVING IN EURO

De rekeningaanbieder maakt, op instructie van de klant, regelmatig een vast geldbedrag over van de rekening van de klant naar een andere rekening.

DOORLOPENDE BETALINGSOPDRACHT

De rekeningaanbieder maakt, op instructie van de klant, regelmatig een vast geldbedrag over van de rekening van de klant naar een andere rekening.

DOMICILIËRING

De klant geeft toestemming aan iemand anders (de begunstigde) om aan de rekeningaanbieder de instructie te geven geld over te maken van de rekening van de klant naar die van de begunstigde. De rekeningaanbieder maakt vervolgens geld over aan de begunstigde op een door de klant en de begunstigde overeengekomen datum of data. Het bedrag kan variëren.

GEOORLOOFDE DEBETSTAND

De rekeningaanbieder en de klant komen vooraf overeen dat de klant in negatief mag gaan wanneer er geen geld meer beschikbaar is op de betaalrekening van de klant. In deze overeenkomst wordt ook het maximumbedrag bepaald dat ter beschikking kan worden gesteld, en of de klant vergoedingen en rente in rekening wordt gebracht.

REKENINGVERZEKERING

De rekeningaanbieder biedt een verzekering aan verbonden aan de rekening van de klant.

REKENINGUITTREKSELS

De rekeningaanbieder verstrekt informatie over het saldo en de verrichtingen op de rekening van de klant.