Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 21 juli langs in Brussel en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

moneyweek.png
Aangepast op

De Week van het Geld van 18 tot 24 maart 2024!

Op deze pagina

Wat is De Week van het Geld?

Deze themaweek wil het belang van financiële educatie in de kijker zetten. Tijdens deze week organiseert Wikifin allerlei activiteiten voor het onderwijs.

Logo van de Week van het geld 2024

Voor het lager onderwijs

Banner met spelletjes voor het basisonderwijs

Met de gratis spellen ABC van het Budget, Just’in Budget en budg€tPRET ondersteunt Wikifin leerkrachten van het eerste tot en met het zesde leerjaar uit het lager onderwijs om financiële educatie op een leuke en leerrijke manier aan bod te laten komen in de klas.

Voor het vijfde en zesde leerjaar voorzien we ook dit jaar een speciaal doe-krantje dat je gratis kan bestellen voor je leerlingen.

Voor het secundair onderwijs: De Wikifin Quiz

Banner De Wikifin Quiz

Test de kennis van je leerlingen en win tot 500 euro voor je klas.

Tussen 11 en 22 maart 2024 kan je op een moment naar keuze meedoen aan de Wikifin Quiz.

Voor elke graad komt er op de Wikifin-website een online quiz. Je speelt de quiz wanneer het jou het beste uitkomt. De winnaar van elke quiz ontvangt een cadeaubon van 500 euro voor de klas. De 2de en 3de klas ontvangen respectievelijk 300 en 200 euro.

De deelname gebeurt per klas. Als je met meerdere klassen wil deelnemen, moet je voor elke klas een apart inschrijvingsformulier invullen. Elke klas ontvangt één code waarmee slechts één keer kan deelgenomen worden. Ook de antwoorden worden slechts één keer en per klas ingediend en niet per leerling.

De quiz bestaat uit 12 vragen rond geldzaken. Om jullie klaar te stomen en de quiz zo goed mogelijk te kunnen spelen, vind je op Wikifin School allerlei voorbeeldvragen van vorige edities en lesmateriaal.

Voor het secundair onderwijs: De Wikifin School Challenge

Met de Wikifin School Challenge dagen we jou en jouw leerlingen uit. Stuur ons een filmpje waarin jouw klas haar meest prangende vraag over geld stelt. Naast een antwoord op de vraag kan je een VIP-bezoek in het Wikifin Lab en een heus Wikifin-pretpakket voor je leerlingen winnen.