Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Aangepast op

Online strijd tussen leerlingen van het secundair tijdens de 'internationale interactieve quiz rond geldzaken'

120 klassen in België nemen het morgen tegen elkaar op tijdens de eerste editie van de interactieve geldquiz van Wikifin.be (het programma financiële educatie van de FSMA) en Febelfin. Op het wedstrijdprogramma: 20 vragen over financiële onderwerpen uit het dagelijkse leven. De klas die het hoogst scoort, mag op uitstap naar Londen en neemt op 8 mei deel aan de Europese finale. Wie zich daar tot winnaar kroont, mag 3000 euro meenemen naar zijn school.

Logo Wikifin

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, FSMA-voorzitter Jean-Paul Servais en Febelfin CEO Karel Van Eetvelt gaan morgenvoormiddag een kijkje nemen bij één van de deelnemende klassen in het Stella-Matutinacollege in Lede.

De Week van het Geld

De nationale voorronde van de interactieve geldquiz kadert in De Week van het Geld, het jaarlijkse initiatief van Wikifin.be om geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar te maken en extra aandacht te schenken aan financiële educatie.

Deelnemen aan de quiz doen de leerlingen morgen in klasverband via het online platform 'Kahoot!'. Samen moeten ze de 20 wedstrijdvragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden. Hiervoor kunnen ze zich goed voorbereiden met pedagogisch materiaal beschikbaar op het onderwijsplatform van Wikifin.be.

Europese finale

Naast de uitstap naar Londen, is er voor de winnende klas nog een mooi extraatje voorzien. Zij mag twee leerlingen afvaardigen voor de Europese finale in Brussel op 8 mei. Daar nemen ze het op tegen leeftijdsgenoten uit 29 andere landen. De Europese finale wordt in goede banen geleid door de Europese Bankenfederatie.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: "Ook jongeren zijn consumenten. Het leren omgaan met zakgeld, sparen, weten wat het betekent om geld te lenen en een budget beheren zijn cruciale vaardigheden nu en in het latere leven. Het beschikken over financiële competenties is dan ook terecht opgenomen als sleutelcompetentie bij de ontwikkeling van de nieuwe eindtermen. Didactisch materiaal, zoals de interactieve quiz van Wikifin.be en Febelfin, bieden onze leraren klasklare hulp om geldzaken bespreekbaar te maken. Ik wens de jongeren alvast veel leergenot en succes met hun deelname aan de quiz."

Jean-Paul Servais, voorzitter van de FSMA

"Meer dan 70 000 leerlingen doen mee aan de activiteiten van Wikifin.be voor deze derde editie van De Week van het Geld. Met Wikifin.be blijft de FSMA verder zijn schouders zetten onder financiële educatie, met extra aandacht voor het onderwijs. In onze wereld vandaag willen we iedereen, en bij voorkeur zo vroeg mogelijk, de nodige handvatten aanreiken om te functioneren in de samenleving en om een hogere financiële weerbaarheid te hebben."

Karel Van Eetvelt, CEO van Febelfin

"Een goede financiële kennis is cruciaal om als een bewuste consument in het dagelijkse leven te staan. Vanaf een prille leeftijd met geld in aanraking komen, is daarbij essentieel. De interactieve geldquiz van Wikifin.be en Febelfin biedt leerkrachten een leuke en ondersteunde tool om geldzaken bespreekbaar te maken in de klas. We vinden het dan ook fijn dat meer dan 120 Belgische klassen morgen deelnemen!"

Meer informatie over de interactieve geldquiz van Wikifin.be en Febelfin kan bekomen worden via

Perscontact

Jim Lannoo
Woordvoerder

Isabelle Marchand
Woordvoerster

T direct

+ 32 2 220 57 06

+ 32 2 507 68 31

E-mail

Press@fsma.be

press@febelfin.be