De FSMA heeft haar Wikifin-website volledig vernieuwd. De website heeft nu een modernere look&feel, een structuur die toelaat de informatie nog sneller terug te vinden en een performante zoekfunctie. Bovenop de schat aan tekstuele informatie en de populaire rekentools staan er op de website nu ook een hele reeks nieuw ontwikkelde educatieve filmpjes over allerlei geldvragen.
Wikifin is het programma financiële educatie van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Sinds de lancering van dit programma in 2013, kende de website www.wikifin.be een zeer groot succes, met jaarlijks meer dan vier miljoen bezoeken. Het aanbod op de website werd de voorbije jaren steeds verder uitgebreid. Bovenop de informatie over dagelijkse geldzaken, kwamen er tal van nieuwe rekentools bij, onder andere de populaire Erfenissimulator (430.000 keer geraadpleegd) en Vergelijkingstool zichtrekeningen (570.000 keer geraadpleegd).
De vernieuwde website kreeg een modernere look&feel en de opgefriste tools bieden een nog betere gebruikservaring. Om ervoor te zorgen dat de consument gemakkelijk het antwoord op zijn vragen over geld vindt, werd de inhoud verdeeld in zeven duidelijke hoofdthema’s. Daarnaast werd een performante zoekfunctie toegevoegd waardoor de consument ook via die weg snel bij de gezochte informatie terechtkomt.
De structuur van de website werd ook aangepast om iedere pijler van het Wikifin-programma een eigen homepagina te geven. Deze drie pijlers zijn:
- Wikifin.be voor het grote publiek
- Wikifin School voor het onderwijs
- Wikifin Lab, het nieuwe interactieve centrum voor financiële educatie in de gebouwen van de FSMA in Brussel
De FSMA ontwikkelde ook educatieve animatiefilmpjes die op de nieuwe website te vinden zijn. Deze filmpjes leggen complexe onderwerpen op een eenvoudig manier uit. Ze zullen ook via verschillende andere kanalen (nieuwsbrieven, YouTube, Facebook) verspreid worden. Thema’s die in de filmpjes aan bod komen:
- Welke betaalkaart kiezen?
- Je loonbrief uitgelegd
- Welk consumentenkrediet kiezen?
- Wat is een beleggingsfonds?
- Wat is een aandeel?
- Hoe wordt je wettelijk pensioen berekend?
- Obligaties, coupons en ratingbureaus
- Welke spaarrekening kiezen?
Om de vernieuwde Wikifin-website en de nieuwe educatieve video’s in de kijker te zetten, loopt er momenteel een nationale radiocampagne aangevuld met online advertenties.