3de editie van De Week van het Geld

Van 12 tot 18 maart 2018

Lager onderwijs

 • Speel met je leerlingen van het lager onderwijs een educatief spel rond geldzaken. Voor de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar voorzien we opnieuw budg€tPRET. Voor de leerlingen van het 5de en 6de lanceren we Just'in Budget. Ook dit jaar voorzien we ander educatief materiaal zodat jullie een hele week rond geldzaken kunnen werken in de klas.

Secundair onderwijs

 • Voor de leerlingen van de 1ste graad organiseren we een interactieve internationale quiz rond geldzaken. De deelnemende klassen nemen het tijdens De Week van het Geld tegen elkaar op. Wikifin.be zorgt voor lesmateriaal om de leerlingen klaar te stomen. Misschien wint jouw klas een uitstap naar Londen.
 • Voor de leerlingen van de 2de en 3de graad organiseren we de Wikifin.be School Challenge. Laat je leerlingen op een ludieke manier kennis maken met financiële educatie. En misschien wint jouw klas een uitstap naar Amsterdam.
 • Voor de 3de graad secundair voorzien we op de Infomarkten tijdens De Week van het Geld een educatief parcours. We dagen de leerlingen uit om handige tips en info rond geldzaken te verzamelen.

Schrijf je in voor de Wikifin@School nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle activiteiten.

​Opleidingen  

 • 23 januari 2018: Studiedag financiële educatie (Kortrijk)

  Financiële educatie tijdens de dag van de economie
  Leer tijdens deze studiedag waarom financiële educatie belangrijk is. Ontdek op basis van wetenschappelijk onderzoek hoe je best aan de slag gaat in de klas om effectieve leerresultaten te bereiken met financiële educatie.
  Ontdek het gratis en divers leermateriaal van Wikifin.be. We duiken samen in een aantal thema’s rond geldzaken en hoe we met het materiaal aan de slag kunnen in de klas. Je ontdekt niet enkel het materiaal maar vertrekt ook met veel bruikbare tips om dadelijk aan de slag te gaan in je klas.
  We ontdekken samen het ludieke educatieve spel Budget Aan-Zet.
  Meer info en inschrijving: https://www.eekhoutacademy.be/nascholingen/detail/D18-
   

 • 17 april 2018: Studiedag financiële educatie (Antwerpen)
  (nadere info volgt)