3de editie van De Week van het Geld

Van 12 tot 18 maart 2018

Lager onderwijs

 • Speel met je leerlingen van het lager onderwijs een educatief spel rond geldzaken. Voor de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar voorzien we opnieuw budg€tPRET. Voor de leerlingen van het 5de en 6de lanceren we Just'in Budget. Ook dit jaar voorzien we ander educatief materiaal zodat jullie een hele week rond geldzaken kunnen werken in de klas.

Secundair onderwijs

 • Voor de leerlingen van de 1ste graad organiseren we een interactieve internationale quiz rond geldzaken. De deelnemende klassen nemen het tijdens De Week van het Geld tegen elkaar op. Wikifin.be zorgt voor lesmateriaal om de leerlingen klaar te stomen. Misschien wint jouw klas een uitstap naar Londen.
 • Voor de leerlingen van de 2de en 3de graad organiseren we de Wikifin.be School Challenge. Laat je leerlingen op een ludieke manier kennis maken met financiële educatie. En misschien wint jouw klas een uitstap naar Amsterdam.
 • Voor de 3de graad secundair voorzien we op de Infomarkten tijdens De Week van het Geld een educatief parcours. We dagen de leerlingen uit om handige tips en info rond geldzaken te verzamelen.

Schrijf je in voor de Wikifin@School nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle activiteiten.

​Opleidingen

 • 14 november 2017: Studiedag VLEW Retail in beweging – Workshop Wikifin.be: “Betalen en nieuwe technologie: hoe doe ik het?”

  Doelgroep: leraren en docenten secundair onderwijs
  Organisator: VLEW – Vereniging van Leraren in de Economische Wetenschappen
  Meer info: http://www.vlew.be/studiedag.php

 • 15 november 2017 : Dag van handel en economie - Werkwinkel Wikifin.be“ Betaalmiddelen: hoe leerlingen hierin wegwijs maken?” (Kortrijk)

  Doelgroep: leraren en docenten secundair onderwijs (alle graden en richtingen)
  Organisator: Eekchout Academy, http://home.eekhoutacademy.be/
  Meer info: https://www.eekhoutacademy.be/nascholingen/detail/D18-009

  

 • 1 december 2017: Workshop financiële educatie ​- Budgetbeheer, lenen, betaalmiddelen,… ; hoe introduceer ik geldzaken bij mijn cursisten? (Hasselt)

  Doelgroep: MO en NT2-lesgevers
  Organisator: Agentschap integratie en inburgering
  Meer info: http://integratie-inburgering.be/trefdagen

 • 23 januari 2018: Studiedag financiële educatie (Kortrijk)

  (nadere info volgt)

 • 17 april 2018: Studiedag financiële educatie (Antwerpen)

  (nadere info volgt)