Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 22 juni langs in Leuven en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

woman-looking-shopping-list.png
Aangepast op

Cash betalen buiten de eurozone

Als je buiten de eurozone reist, moet je geen grote hoeveelheid euro’s laten omwisselen naar de lokale munt van je bestemming. Je kan een kleine hoeveelheid cash meenemen in de lokale munt voor onvoorziene omstandigheden, maar betalen met je kaart is vaak het handigst en het veiligst.

Als je vreemde valuta’s wenst mee te nemen, hou er dan rekening mee dat je die op voorhand moet bestellen bij je bank. Weet dat de meeste banken daarvoor kosten aanrekenen.

Eens ter plekke kan je euro’s ook omruilen in een wisselkantoor. Maar dat kan duur uitvallen. Informeer je dus op voorhand.

Waar kan je valuta’s krijgen?

  • In het buitenland kan je valuta’s afhalen aan een geldautomaat. Daar zijn kosten aan verbonden. Je haalt dus best één keer een groter bedrag af dan verschillende keren kleine bedragen. Kijk dit na in de tarieflijst van je bank voor je vertrekt!
  • Je kan euro’s omruilen in een wisselkantoor, zowel in België als in het buitenland. Je betaalt een commissie voor de dienstverlening.  
  • Op bestelling kan je vreemde valuta’s krijgen bij je bankPas op, dat kan soms lang duren, vooral als je minder gangbaar geld bestelt.

In elk geval zal je bank je kosten aanrekenen. Informeer je zodat je eenmaal ter plaatse op de meest voordelige manier kan betalen, afgestemd op jouw behoeften.