Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

woman-looking-shopping-list.png
Aangepast op

Dekt je reisverzekering je als je je vakantie verlengt?

Met een jaarcontract is er geen probleem om je vakantie te verlengen. Je bent sowieso verzekerd, hoe lang je reis ook duurt.

Sloot je een reisverzekering af voor de duur van je vakantie, dan liggen de kaarten anders. In principe ben je verzekerd voor de periode die vermeld is in je contract. Maar wat gebeurt er als je niet op de oorspronkelijk voorziene datum terugkeert? Blijf je dan verzekerd tot je weer thuis bent?

Je verzekeraar kan de periode waarin je verzekerd bent verlengen, maar enkel in bepaalde gevallen:

  • Je wil je vakantie gewoon verderzetten: Het is niet altijd mogelijk om de duur van het contract te verlengen, tenzij je die mogelijkheid in het contract opgenomen hebt. Informeer bij je verzekeraar of makelaar op het moment dat je de verzekering afsluit.
  • Je bent verplicht je vakantie te verlengen, bijvoorbeeld omdat je niet op het vliegtuig richting België kan stappen door een staking of omdat het weer te slecht is om op te stijgen. In principe ben je in geval van een ongeval of ziekte door je reisverzekering gedekt tot het moment waarop je naar België kan terugkeren. Toch raden we je aan je contract aandachtig te lezen en, indien nodig, je verzekeraar of makelaar te contacteren vóór je vertrek.

Wikifin-tips

  • Bij de minste twijfel over de duur van je vakantie voorzie je maar beter een veiligheidsmarge in je reisverzekering.
  • Lees je contract aandachtig en informeer vóór je vertrek bij je verzekeraar of makelaar naar alle gevallen waarin je reisverzekering automatisch wordt verlengd.