Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

moneyweek.png
Aangepast op

De Week van het Geld van 21 tot 27 maart 2022!

Op deze pagina

Wat is De Week van het Geld?

Het doel van deze themaweek is het belang van financiële educatie in de kijker te zetten. Gedurende de hele week vinden er allerlei activiteiten plaats in het onderwijs.

Logo De Week van het Geld 21-27 maart 2022

Voor het lager onderwijs

Logo Budg€tPret - Just'In Budget

Met de gratis spellen Just’in Budget en budg€tPRET ondersteunt Wikifin leerkrachten van het derde tot zesde leerjaar uit het lager onderwijs om financiële educatie op een leuke en leerrijke manier aan bod te laten komen in de klas.

Voor het secundair onderwijs: De Wikifin Quiz

Test de kennis van je leerlingen en win tot 500 euro voor je klas.

Dit jaar is er geen live quiz maar kan je tussen 14 en 24 maart op een moment naar keuze meedoen aan de Wikifin Quiz.

Voor elke graad komt er op de Wikifin-website een online quiz. Je speelt de quiz wanneer het jou het beste uitkomt. De winnaar van elke quiz ontvangt een cadeaucheque van 500 euro voor de klas. De 2de en 3de klas ontvangen respectievelijk 300 en 200 euro.

De quiz bestaat uit een 10-tal vragen rond geldzaken. Om jullie klaar te stomen en de quiz zo goed mogelijk te kunnen spelen, vind je op Wikifin School allerlei voorbeeldvragen van vorige edities en lesmateriaal.

Banner De Wikifin Quiz

Op 23 maart geven Michaël Van Droogenbroeck en Ewald Pironet een les in het Wikifin Lab en jij kan erbij zijn!

Hoe brengt je spaargeld het meeste op? Wat is de beurs? Wat koop je best: aandelen of obligaties? Welke risico’s neem je? Wat als je slachtoffer bent van beleggingsfraude?

Ontdek samen met je leerlingen alle antwoorden in deze interactieve les.
Financieel experts Michaël Van Droogenbroeck (VRT) en Ewald Pironet (Knack) geven speciaal voor De Week van het Geld een live online les over sparen en beleggen. De auteurs van de bestseller ‘Investeren in de eerste helft van je leven’ leggen alles klaar en duidelijk uit. Zijn er nog vragen? De leerlingen kunnen live hun vraag stellen in de chatbox.

Mathias Vergels (Lowie uit Thuis) zorgt voor de humoristische noot. Ook hij wil wel wat meer weten over sparen en beleggen!