Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 22 juni langs in Leuven en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

Aangepast op

FAQ vergelijkingstool zichtrekeningen

 • Klik hier.

  • Een pack is een commercieel aanbod van de bank (of rekeningaanbieder) dat een zichtrekening omvat met daaraan specifieke gekoppelde kaarten en diensten tegen een vastgelegde forfaitaire prijs (per maand of per jaar). De gedetailleerde fiche geeft aan welke kaarten en diensten in het pack zijn inbegrepen en geeft tevens aan wat niet in het pack is inbegrepen en tegen welke kost het beschikbaar is.
 • De gebruiker van een debetkaart kan geld afhalen aan een geldautomaat van de bank die de debetkaart heeft uitgegeven.

 • De bank (of de rekeningaanbieder) bezorgt je een kredietkaart gekoppeld aan je zichtrekening. Met die kredietkaart kan je aankopen betalen en/of geld afhalen. In tegenstelling tot een debetkaart wordt het geld niet onmiddellijk van je zichtrekening afgehouden. Let op: geld afhalen met een kredietkaart is duur! 

  Het totaalbedrag van de transacties die je gedurende een overeengekomen periode met je kredietkaart uitvoert, wordt op een overeengekomen datum volledig of gedeeltelijk van je zichtrekening afgehouden. In geval van gedeeltelijke afhouding is er een kredietcontract aan je kaart gekoppeld dat melding maakt van intresten die aangerekend worden indien je gebruik maakt van de kredietmogelijkheid.

  Aan een type kredietkaart kan de bank (of rekeningaanbieder) nog extra diensten koppelen. Raadpleeg je bank (of rekeningaanbieder).

 • Het is mogelijk dat je bank niet beschikt over geldautomaten.

  In dit geval moet je de geldautomaten van andere banken gebruiken om geld af te halen. Je geschatte geldopnames in euro met je debetkaart aan de geldautomaat van je bank worden dan toegevoegd aan de geschatte geldopnames in euro aan de geldautomaten van andere banken (of rekeningaanbieders). 

  De vergelijkingstool zichtrekeningen gebruikt voor deze geldopnames de eventuele kosten die de banken (of rekeningaanbieders) ons hebben gecommuniceerd. Raadpleeg je bank voor meer informatie hierover.

 • Sinds 1 juli 2019 zijn de banken (of rekeningaanbieders) verplicht om het informatiedocument betreffende de vergoedingen ter beschikking te houden van hun klanten. Dit document geeft een overzicht van de verschillende kosten verbonden aan de rekening van de klant (debetkaart, kredietkaart en prepaidkaart, enz.). Deze tarieven zijn opgenomen in de vergelijkingstool op de resultatenpagina naast "detail".