Fietsverzekering: nuttig of niet?

Een fiets is steeds minder de eenvoudige tweewieler die hij vroeger was: elektrische fietsen, volledig uitgeruste bakfietsen, dure retromodellen, … Al die nieuwkomers hebben één ding gemeen: ze kosten vaak een veelvoud van een gewone fiets. Als je zelf zo’n duur exemplaar hebt, kan een fietsverzekering nuttig zijn. Hieronder gaan we na welke soorten er zijn en wat die verzekeringen juist dekken.

Fietsbijstand

Als je niet handig bent en je legt veel kilometers af met je fiets, dan kan het nuttig zijn om fietsbijstand te nemen. Voor een bedrag van rond de 40 euro per jaar per persoon, belooft een pechverhelpingsdienst je hulp bij fietspech. Wanneer je stilstaat met een lekke band of een gebroken ketting, komt de pechverhelper zo snel mogelijk bij jou om je weer de weg op te helpen. Wanneer je fiets niet meer bruikbaar blijkt, brengt de pechverhelper jou en je kapotte fiets terug naar huis. De prijs voor fietsbijstand voor een elektrische fiets of e-bike is meestal gelijk.

Fietsverzekering of fietsomnium

Een gewone fietsverzekering verzekert je tegen de diefstal van je fiets, dus het totaalverlies door diefstal. Wanneer je fiets gestolen wordt, betaalt deze verzekering je een bedrag uit waarmee je een vergelijkbare fiets kan kopen. Meestal wordt ook de schade aan je fiets als gevolg van een diefstalpoging gedekt. Denk bijvoorbeeld aan een fietsslot dat geforceerd werd.

Lees goed de polis van de aangeboden fietsverzekering, om na te gaan welke vergoedingen worden betaald. Vergelijk de prijs die je jaarlijks moet betalen met de waarde van je fiets om na te gaan of het de moeite loont om de verzekering te sluiten. Vaak loont het alleen de moeite om duurdere (vanaf 1.000 euro) fietsen te verzekeren tegen diefstal. Verzekeraars willen vaak enkel nieuwe of bijna nieuwe fietsen verzekeren en bovendien vermindert de vergoeding die je krijgt bij diefstal vaak jaarlijks.

Meestal bevat zo’n verzekering nogal wat verplichtingen die je moet naleven om een vergoeding te kunnen krijgen. Zo moet vaak je fiets op het ogenblik van de diefstal gesloten zijn met een goedgekeurd fietsslot en moet je de beide sleutels van het slot te kunnen voorleggen als bewijs dat de fiets inderdaad op slot was. Lees dus goed je contract na om te zorgen dat je niet onverzekerd bent.

Een fietsomnium dekt niet alleen diefstal, maar ook alle schade aan je fiets als gevolg van een ongeval, een valpartij, vandalisme, … De prijs voor deze verzekering hangt af van de waarde van je fiets (of e-bike) en van de omvang van de dekking. Een ruimere dekking betekent meestal dat de verzekering duurder zal zijn. Let ook op de hoogte van de vrijstelling of franchise: een goedkopere verzekering kan ook betekenen dat het bedrag dat je zelf moet betalen bij diefstal of schade (de 'franchise') hoger ligt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je fietst, kan je ook zelf een ongeval veroorzaken. Dan moet je opdraaien voor de schade die je toebrengt. De schade die je als voetganger of fietser in het verkeer veroorzaakt, wordt gedekt door een verzekering die je waarschijnlijk al hebt: de BA (burgerlijke aansprakelijkheid) familiale.

Dat is geen verplichte verzekering, maar wel een nuttige verzekering voor iedereen, ook voor iemand die slechts af en toe met de fiets rijdt. Een verzekering BA familiale kost varieert tussen 80 en 100 euro per jaar.

Let op! Wanneer jouw elektrische fiets ook rijdt zonder dat je zelf moet trappen, is een verzekering BA auto (dit is de BA motorverzekering) verplicht. Je e-bike wordt dan als een brommer gezien en daarvoor is een aansprakelijkheidsverzekering (dus voor de schade aan anderen veroorzaakt) verplicht. Om te weten of je al dan niet verplicht bent voor je e-bike een aansprakelijkheidsverzekering te nemen, zijn niet het aantal watt of de snelheid van je e-bike van belang. Van zodra je elektrische fiets kan rijden zonder dat je zelf trapt, moet je een BA auto nemen.

Op de website van de FOD Mobiliteit vind je meer informatie niet alléén over verzekeringen, maar ook over de andere reglementering rond e-bikes.