Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 22 juni langs in Leuven en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

worker-making-new-roof.png
Aangepast op

Je beleggingen in het buitenland: fiscale impact

Ontvang je intresten of dividenden op een rekening in het buitenland, dan wordt de roerende voorheffing niet altijd ingehouden aan de bron. Je bent dan verplicht om deze inkomsten aan te geven als ze niet het voorwerp hebben uitgemaakt van de inhouding van de Belgische roerende voorheffing. Vermeld ze in de belastingaangifte in het kader van de roerende inkomsten met inhouding van de buitenlandse bronheffing

Voor de buitenlandse dividenden (net als de Belgische) heb je recht op een eerste belastingvrije schijf.

Heb je een effectenrekening in het buitenland, dan moet je, als Belgische belastingplichtige, de taks op de beursverrichtingen betalen. Je moet zelf de taks betalen, uiterlijk op de laatste werkdag van de tweede maand volgend op de datum van de transactie, volgens de procedure. Het is ook mogelijk dat de buitenlandse bank zelf de TOB inhoudt en deze doorstort aan de Belgische fiscus. Vraag informatie hierover bij je bank.