Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 21 juli langs in Brussel en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

Aangepast op

Hoe betaal je in de Verenigde Staten en op een cruiseschip?

Betalen in de Verenigde Staten

Denk erom je betaalkaarten te activeren vóór je naar een land buiten Europa reist, en zeker als je naar de Verenigde Staten vertrekt. Om veiligheidsredenen zijn je kredietkaarten buiten Europa meestal geblokkeerd door je bank.

Om in een winkel te betalen, blijven krediet- of debetkaarten de goedkoopste oplossing.

Om een waarborg te geven, bijvoorbeeld in je hotel of bij een autoverhuurder, kan je ook je kredietkaart gebruiken.

Als je in de Verenigde Staten cash afhaalt aan een geldautomaat, wordt er soms een vergoeding (een fee) aangerekend. Neem dus best wat dollars mee om te betalen op de luchthaven, een fooi te geven ... en ga na bij je bank welke kosten er worden aangerekend voor beide types kaarten, debet- en kredietkaarten.

In sommige winkels kan je, als je je aankopen betaalt met een kredietkaart, vragen om extra cash af te halen. Dat is soms minder duur dan geld af te halen aan een geldautomaat.

Betalen op een cruiseschip

Als je op cruise gaat, krijg je op het schip vaak een speciale kaart waarop al je uitgaven tijdens je verblijf aan boord worden geregistreerd. Aan het einde van de reis betaal je het gehele bedrag met je krediet- of debetkaart. Kijk dus voor je vertrekt goed na of je kaarten geactiveerd zijn.

Hou er rekening mee dat er aan boord vaak geen geldautomaat is. Neem dus best wat cash mee.

Als je aan land gaat voor een uitstapje vind je meestal wel een geldautomaat.