Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 21 juli langs in Brussel en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

woman-looking-shopping-list.png
Aangepast op

De verkoop op afbetaling

Je handelaar biedt je de mogelijkheid om de betaling van je aankoop te spreiden in de tijd. Dit is ook een krediet dat je op regelmatige tijdstippen moet aflossen, meestal met intresten.

Kredietbemiddelaar of kredietgever?

Controleer of de handelaar de vergunning heeft van de FSMA – de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten -  om als kredietbemiddelaar of kredietgever te handelen. Raadpleeg daarvoor de pagina “Check uw aanbieder” op de website van de FSMA. Daar kan je nagaan of je aanbieder wel een vergunning heeft om je het aanbod voor te stellen en of de FSMA of een andere toezichthouder een waarschuwing voor de aanbieder heeft gepubliceerd.

Het kan ook nuttig zijn om de kosten en voorwaarden van  het krediet dat hij je aanbiedt te vergelijken met kredieten van andere kredietgevers.

Een handelaar die je geld leent, moet zich aan dezelfde kredietregels houden als een kredietgever die gespecialiseerd is in consumentenkredieten.