Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

woman-looking-shopping-list.png
Aangepast op

De verzekering voor evenementorganisatoren

Met een BA organisatoren kan een organisator van congressen, lezingen, sportmanifestaties, toneelvoorstellingen, tentoonstellingen, workshops, concerten … zich in zekere mate indekken tegen ongevallen waarvoor hij verantwoordelijk kan worden gesteld.

Een bijeenkomst van jongeren op een festival

Voorbeeld

Tijdens een toneelvoorstelling valt plots een decorstuk op de voorste rijen toeschouwers. Drie mensen raken lichtgewond. Je kan je aansprakelijkheid als organisator van dergelijke toneelvoorstelling verzekeren. Ze komt tussen bij materiële en lichamelijke schade die veroorzaakt wordt door het materiaal, de installaties of de medewerkers aan de productie.

Wie kan een BA Organisatoren afsluiten?

Wie een evenement organiseert dat voor het publiek toegankelijk is, sluit best een verzekering BA Organisatoren af. Dat kunnen zowel particulieren als feitelijke verenigingen en vzw’s zijn. De verzekering is dus interessant voor culturele centra, sportclubs, jeugdhuizen, toneelgezelschappen …

Ze kan worden afgesloten voor een jaar of voor één evenement: een defilé, een tornooi, een wedstrijd …

Een verzekering BA Organisatoren kan je afsluiten:

  • Als particulier in het kader van je BA Familiale
  • Als vereniging of commerciële onderneming in het kader van een bedrijfsverzekering BA of BA Uitbating

Wat dekt een BA Organisatoren?

Deze verzekering dekt de burgerlijke aansprakelijkheid van iedereen die je helpt bij de organisatie van een evenement: vrijwilligers, leden van de vereniging, sprekers …

Het is ook een goed idee om de burgerlijke aansprakelijkheid en de lichamelijke schade van de deelnemers aan het evenement te verzekeren.

Voor welke periode geldt de verzekering?

Uiteraard geef je aan de verzekeraar de data van je evenement door. Denk eraan ook de periode te verzekeren die eraan voorafgaat (bijvoorbeeld als een podium moet worden opgebouwd) en de periode daarna, voor de afbraakwerken.