Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 1 juni langs in Hasselt en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

woman-looking-shopping-list.png
Aangepast op

Globale of gecombineerde verzekering

Een gecombineerde verzekering – soms ook "globale polis" genoemd – is een contract dat verschillende uiteenlopende risico’s dekt. Verzekeraars bieden ze vaak aan om verschillende waarborgen in één contract te bundelen. Je betaalt dan maar één premie en bij een schadedossier heb je maar één aanspreekpunt.

Voorbeelden

  • Een brandverzekering kan zowel de schade aan het gebouw als de schade aan de inboedel en de burgerlijke aansprakelijkheid van de eigenaar dekken.
  • Je autoverzekering kan, naast de burgerlijke aansprakelijkheid, ook de schade aan het voertuig (omnium) dekken en rechtsbijstand bieden.

Wat als jouw verzekeraar in de loop van het contract een waarborg schrapt?

In dat geval kan je nog altijd terugvallen op de resterende waarborgen. Zo kan je verzekeraar je omniumverzekering opzeggen als je te veel ongevallen hebt. Misschien kan je burgerlijke aansprakelijkheid wel gedekt blijven.

Vind je moeilijk een andere verzekeraar die je die geschrapte dekking alleen wil aanbieden? Dan kan je je gecombineerde verzekering opzeggen en elders een andere afsluiten.

Wikifin-tip

Ga na of een gecombineerde verzekering voordelig is voor je. Je betaalt dan maar één premie en hebt bij een schadegeval maar één aanspreekpunt.