Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 21 juli langs in Brussel en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

woman-looking-shopping-list.png
Aangepast op

Een woonverzekering of een brandverzekering, wat is dat?

De woonverzekering – vaak ook brandverzekering genoemd – beschermt de waarde van je huis en je inboedel tegen onder meer de gevolgen van brand, storm, overstroming en sneeuwdruk. Ze beschermt je ook wanneer andere personen schade lijden door iets van je woning … en je daarvoor verantwoordelijk bent. Dat is bijvoorbeeld het geval mocht een brand van je woning overslaan naar een naburig pand of mocht een dakpan van je huis op de auto van een voorbijganger vallen.

Voor wie in zijn eigen huis woont, is het niet wettelijk verplicht om een woonverzekering af te sluiten… je woning niet verzekeren is echter geen goed idee. Als je een verzekering afsluit, voorziet de wet dat je recht hebt op een minimum aantal waarborgen.  

Diefstal is niet in die verplichte waarborgen inbegrepen. Een woonverzekering dekt je dus niet noodzakelijk als er iets wordt gestolen. Vraag aan je verzekeraar of je makelaar wat je contract voorziet.

Geef je verzekeraar of makelaar dan ook duidelijk aan welke waarborgen je in je polis wil opnemen vóór je het contract ondertekent.

Wikifin-tips

  • Op de website van Assuralia vind je meer details over de diefstalverzekering.
  • Let op: je woonverzekering bevat niet automatisch een dekking tegen diefstal. Indien dit niet het geval is, kan je deze extra dekking aan je verzekeraar aanvragen.

Weetje

Voor wie in zijn eigen huis woont, is het niet wettelijk verplicht om een woonverzekering af te sluiten; maar het wordt sterk aanbevolen.