Vandaag namen de leerlingen van de 1ste graad van het secundair onderwijs het tegen elkaar op in een interactieve geldquiz. Deze quiz is een gezamenlijk initiatief van Wikifin, het programma voor financiële educatie van de FSMA, en Febelfin. De leerlingen moesten 20 vragen beantwoorden over financiële onderwerpen uit het dagelijkse leven.
Aan Nederlandstalige kant is de vanmorgen gespeelde Wikifin Quiz gewonnen door de klas van het 2de leerjaar A van het Atheneum van Schilde. De winnaar aan Franstalige kant is de klas van het 2de leerjaar F van het Athénée royal Thil Lorrain van Verviers. Zij ontvangen elk een cheque van 500 euro.
Voor de derde keer op rij organiseerden Wikifin, het programma voor financiële educatie van de FSMA (de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten), en Febelfin deze quiz voor de leerlingen van de 1ste graad van het secundair onderwijs. Het initiatief wordt sterk gesmaakt door leerlingen en leerkrachten. Om hun klas voor te bereiden, gebruiken de leerkrachten het pedagogisch materiaal dat beschikbaar wordt gesteld op Wikifin School, het leerkrachtenplatform van Wikifin.be.
De leerkrachten appreciëren dat de quiz samenwerking vereist. De leerlingen werken immers met de hele klas samen om de juiste antwoorden te kunnen geven. Ook het spelelement en het interactieve karakter van het event – de Wikifin Quiz wordt gespeeld via het onlineplatform Kahoot! – spreken enorm aan.
Tijdens de quiz steken de leerlingen veel op over geldzaken. Dat maakt hen financieel vaardiger.
De Week van het Geld
De interactieve geldquiz kadert in De Week van het Geld. Wikifin organiseert dit jaarlijkse event om een zo breed mogelijke discussie over geldzaken mogelijk te maken en financiële educatie te promoten.
Dit bevestigt Jean-Paul Servais, voorzitter van de FSMA:
“Tijdens deze zesde editie van De Week van het Geld nemen zo’n 70.000 leerlingen deel aan de activiteiten van Wikifin.be. Via Wikifin.be blijft de FSMA financiële educatie promoten. Zij focust daarbij met name op het onderwijs. De FSMA wil iedereen bij voorkeur zo vroeg mogelijk de nodige vaardigheden aanleren om antwoorden te vinden op geldvragen en zo bijdragen tot ieders financiële weerbaarheid. Dit jaar vindt De Week van het Geld natuurlijk plaats vanop afstand.”
Het volledige activiteitenprogramma van De Week van het Geld is hier te vinden.