Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 1 juni langs in Hasselt en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

hands-showing-young-plant_0.png
Aangepast op

Het kan iedereen overkomen

Een man zit achter zijn computer en houdt zijn hoofd vast

Wie denkt dat fraude enkel voorvalt bij kwetsbare personen, heeft het mis. Uit tal van getuigenissen die de FSMA verzamelde, blijkt dat ook mensen met een grote financiële kennis erin worden geluisd.

Wees steeds alert als je een spectaculair aanbod krijgt. Geef nooit je gegevens of je geld aan een onbekende. Kijk alles rustig na vooraleer je een beslissing neemt.

Als je vermoedt dat je met oplichters te maken hebt, vraag dan snel om hulp en blijf niet uit schaamte met je vragen zitten. Oplichters gaan vandaag heel professioneel te werk en zelfs de meest ervaren beleggers kunnen in de val lopen. 

Tips tegen fraude

Lees onze tips om jezelf online te beschermen tegen fraude.

Tips

Meer info

De website Safeonweb verzamelt al het nieuws rond actuele en nieuwe risico’s rond cybersecurity. Ze geeft ook een reeks tips om veilig te surfen.

Met de nieuwe Safeonweb-app ontvang je updates en meldingen rond phishingberichten en nieuwe vormen van online oplichting.