U wil weg uit uw woning

Uw appartement is te klein om er een kind op te voeden. U wil naar het platteland verhuizen. Omwille van een nieuwe job gaat u op zoek naar een andere woonplaats. Uw hypothecaire lening is nog niet volledig afbetaald en toch wil u weg uit uw woning. Hoe pakt u dat aan?

2 oplossingen voor 2 soorten behoeften

Ook al is uw huidige woonst door een hypothecair krediet gefinancierd, u bent uiteraard de eigenaar! U kan ze dus verkopen of verhuren. In functie van uw financiële behoeften heeft u een aantal mogelijkheden:

  • u wil uw vroegere woning verkopen
    Nood aan geld om een nieuw huis of renovatiewerken te financieren? Via de verkoop van uw vroegere woning krijgt u geld dat u onmiddellijk weer kan investeren. Met uw krediet kan u twee kanten uit: u kan uw lening afkopen of overdragen op uw nieuwe woning.
  • u wil uw vroegere woonst verhuren
    In dat geval blijft uw hypothecair krediet lopen en blijft u dat maandelijks afbetalen. Met een beetje geluk dekt de huur die u ontvangt uw maandelijkse afbetalingen en misschien zelfs een aantal terugkerende kosten (onderhoud en herstellingen, onroerende voorheffing, verzekeringen,…). Aan verhuring zijn echter ook nadelen verbonden. Een huurder vinden kan tijd vergen en elke maand zonder huur is puur verlies.

De Wikifintip

  • Werk verschillende scenario’s uit in functie van de prijs van uw nieuwe woning.