6 suggesties Sorteer op : Naam Rating Populariteit

Budg€tPRET 1

Geldzaken - lager onderwijs
765 downloads

De kinderen leren een budget te beheren en keuzes te maken.
Als aanvulling op het spel maken ze kennis met het begrip sparen en verschillende spaarvormen.

Van ruilhandel tot smartphone

Geldzaken - lager onderwijs
461 downloads

De leerlingen begrijpen de evolutie van de maatschappij en meer specifiek de evolutie van de diverse betaalmiddelen doorheen de tijd. Ze begrijpen dat betalen kan via ruilhandel, de overschrijving als via de smartphone.

Mijn verjaardagsfeestje 2

Geldzaken - lager onderwijs
275 downloads

Vertrekkende van een eenvoudige probleemstelling berekenen de leerlingen hoeveel alle aankopen voor een verjaardagsfeestje gekost hebben. Ze berekenen of de jarige organisatoren voldoende geld hebben om hun aankopen te betalen.

Laatst gewijzigd: 
donderdag, december 24, 2020 - 14:18

Mijn zakgeld 1

Geldzaken - lager onderwijs
265 downloads

Aan de hand van een kort stripverhaal brengen leerlingen inkomsten en uitgaven in kaart. Ze gaan na of ze iets kunnen aanpassen. Ze maken een kleine budgetoefening. Aan de hand van vragen ga je met de klas nog wat verder in op hun geldgedrag. 

Ik ben een verwittigde consument

Geldzaken - lager onderwijs
208 downloads

Tijdens een bezoek aan een supermarkt brengen de leerlingen de manier waarop de winkel is ingedeeld en de rekken met producten zijn gevuld, in kaart.

Het menu

Geldzaken - lager onderwijs
162 downloads

Eenvoudige probleemstelling waarbij de leerlingen nadenken over wat Alex van de menukaart kiest. Voor wie is het interessant om een menu of speciale promotie te kiezen dan wel om afzonderlijke gerechtjes te bestellen?