11 suggesties Sorteer op : Naam Rating Populariteit

Budg€tPRET 1

Geldzaken - lager onderwijs
765 downloads

De kinderen leren een budget te beheren en keuzes te maken.
Als aanvulling op het spel maken ze kennis met het begrip sparen en verschillende spaarvormen.

Just’In Budget

Wiskunde
369 downloads

De leerlingen kruipen in de rol van een volwassene en komen meer te weten over een gezinsbudget. Deze les is een aanvulling op het spel (Just’in Budget) waarmee leerlingen een budget leren beheren.

De geldautomaat

Geldzaken - lager onderwijs
346 downloads

Op basis van een korte video maken de leerlingen kennis met verschillende betaalmiddelen en denken ze na over welk betaalmiddel er in welke situatie best gebruik wordt.

Hoe ontstond geld, rente en een bank?

Geldzaken - lager onderwijs
322 downloads

Aan de hand van één of meerdere video’s wordt het ontstaan van geld en de rol van een bank uitgelegd en kunnen de leerlingen op de verschillende vragen antwoorden. Hierdoor krijgen ze inzicht in het systeem van de bank en wat de betekenis is van sparen en een krediet is.

Mijn zakgeld 2

Geldzaken - lager onderwijs
305 downloads

Aan de hand van een kort stripverhaal brengen leerlingen inkomsten en uitgaven in kaart. Ze gaan na of ze iets kunnen aanpassen. Ze maken een kleine budgetoefening. Aan de hand van vragen ga je met de klas nog wat verder in op hun geldgedrag. 

Laatst gewijzigd: 
donderdag, december 24, 2020 - 14:28

Budg€tPRET 2

Geldzaken - lager onderwijs
229 downloads

De kinderen leren een budget te beheren en om keuzes te maken.
Als aanvulling op het spel maken ze kennis met het budget van een overheid (Belgische of Vlaamse overheid) en staan ze stil bij de belangrijkste posten van dit budget en de manier waarop deze posten tot stand komen.

Rekenen met geld!

Geldzaken - lager onderwijs
169 downloads

Leerlingen kunnen biljetten en muntstukken herkennen en er vlot mee werken. De leerlingen kunnen aankopen doen en weten welke briefjes en of geldstukken ze moeten terugkrijgen.

Laatst gewijzigd: 
donderdag, december 24, 2020 - 14:24

De intrestvoet

Geldzaken - lager onderwijs
149 downloads

Aan de hand van een korte video ontdekken leerlingen wat sparen is en dat sparen interessant is omdat ze zo ook wat extra geld kunnen verdienen. De leerlingen kunnen de rente op een spaarrekening berekenen en een rekening kiezen.

De solden

Geldzaken - lager onderwijs
144 downloads

Alex en Kato gaan naar de koopjes om te kunnen genieten van de solden. Leerlingen rekenen na of de betalingen van Alex en Kato correct zijn. Ze vertrekken van een eenvoudige probleemstelling waarbij ze moeten rekenen met percentages om de oplossing te vinden.

Laatst gewijzigd: 
donderdag, december 24, 2020 - 14:20

De eenheidsprijs

Geldzaken - lager onderwijs
108 downloads

Aan de hand van eenvoudige berekeningen kunnen de leerlingen de eenheidsprijs, totaalprijs of de prijsverschillen bepalen. Ze berekenen ook hoeveel er uiteindelijk moet betaald worden.

Pagina's