8 suggesties Sorteer op : Naam Rating Populariteit

Veilig betalen met een gepast betaalmiddel (Video)

Brede 1ste graad
3493 downloads

Hoe betaalt Alex zijn videogame het best? Met cash geld, met zijn bankkaart? Of schakelt hij zijn ouders in en betalen zij via PayPal of met hun kredietkaart? Kent Alex trouwens de gevaren van elektronisch betalen?

Het budget van Alex. Video budgetbeheer.

Brede 1ste graad
724 downloads

Aan de hand van een video leren de leerlingen enkele belangrijke concepten over budget en budgetbeheer.  In de vorm van meerkeuzevragen leren de leerlingen de eerste beginselen van wat een budget is, waar dit uit bestaat en hoe een eenvoudig budget opgesteld kan worde

Veilig betalen met een gepast betaalmiddel

Brede 1ste graad
319 downloads

Aan de hand van een video leren de leerlingen enkele courante betaalmogelijkheden kennen. Ze krijgen enkele kenmerken alsook courante fraudetechnieken voorgeschoteld.

Courante betaalmiddelen - Hoe ga je ermee aan de slag?

Brede 1ste graad
235 downloads

Door middel van een hoekenwerk/groepswerk leren de leerlingen de meest courante betaalmiddelen en nieuwe betaalmethoden kennen. Ze bespreken de eigenschappen alsook de voor-en nadelen hiervan. 

Lenen. Hoe kiest Alex een krediet?

Brede 1ste graad
188 downloads

Alex droomt van een scooter maar heeft hiervoor niet voldoende geld. Hij zal geld moeten lenen. Welke kredietformule zal Alex hiervoor kiezen?

Quiz De Week van het Geld

Brede 1ste graad
169 downloads

Daag je leerlingen uit om het juiste antwoord te vinden wanneer het gaat over zakgeld, lenen en andere geldzaken. Deze quiz is geschikt nadat het thema zakgeld en lenen werd behandeld in de klas.

Quiz Geldweek 2019. Over betaalmiddelen, type consumenten en andere weetjes over geldzaken.

Brede 1ste graad
154 downloads

Daag je leerlingen uit om het juiste antwoord te vinden wanneer het gaat over veilig betalen, marketing- en verkooptechnieken, type consumenten en andere weetjes over geldzaken.

SBO Handleiding bij het materiaal

Brede 1ste graad, Brede 2de graad
64 downloads

Handleiding bij het gebruik van het materiaal dat werd ontwikkeld in het kader van het SBO-project door het onderzoeksteam van de KU Leuven en Universiteit Antwerpen.