7 suggesties Sorteer op : Naam Rating Populariteit

Zakgeld. Breng het in kaart.

Brede 1ste graad
437 downloads

Leerlingen analyseren informatie over 'het zakgeld in België' aan de hand van tabellen, grafieken en teksten. Ze toetsen het gegeven cijfermateriaal af met hun eigen situatie. Met een som zakgeld maken ze een klein budget op en stellen dit grafisch voor.

De krekel en de mier

Brede 1ste graad
323 downloads

De leerlingen starten met een korte test waarin ze nagaan of ze krekel of mier zijn. Daarna worden de resultaten van deze test besproken en geanalyseerd. In een tweede deel gaan de leerlingen dieper in op hun aankoopgedrag en verschillende invloeden bij aankopen. 

Courante betaalmiddelen - Hoe ga je ermee aan de slag?

Brede 1ste graad
307 downloads

Door middel van een hoekenwerk/groepswerk leren de leerlingen de meest courante betaalmiddelen en nieuwe betaalmethoden kennen. Ze bespreken de eigenschappen alsook de voor-en nadelen hiervan. 

Kiezen wanneer je koopt

Brede 1ste graad
228 downloads

De leerlingen vertrekken vanuit een reportage waarin ze geconfronteerd worden met het feit dat jongeren vatbaar zijn voor reclame.

Sparen en de spaarrekening - Ook voor mij?

Brede 1ste graad
168 downloads

In deze fiche gaan de leerlingen na waarom en hoe mensen sparen en wat een spaarrekening is.

Van ossen tot smartphone 1

Economie, Geschiedenis, Handel, PAV
99 downloads

Aan de hand van een beperkt aantal gegevens maken de leerlingen een overzicht van de evolutie van de betaalmiddelen. Ze kunnen verklaren hoe het gebruik van geld evolueert doorheen de tijd. 
De leerlingen formuleren verklaringen over het gebruik van steeds andere betaalmiddelen.

Consumentenkrediet. Een courante kredietvorm

Brede 1ste graad
71 downloads

De leerlingen gaan van start met een kort nieuwsfragment over jongeren en lenen. Ze koppelen dit mondeling terug naar hun eigen situatie.