21 suggesties Sorteer op : Naam Rating Populariteit

Veilig betalen met een gepast betaalmiddel (Video)

Brede 1ste graad
4049 downloads

Hoe betaalt Alex zijn videogame het best? Met cash geld, met zijn bankkaart? Of schakelt hij zijn ouders in en betalen zij via PayPal of met hun kredietkaart? Kent Alex trouwens de gevaren van elektronisch betalen?

Het budget van Alex. Video budgetbeheer.

Brede 1ste graad
827 downloads

Aan de hand van een video leren de leerlingen enkele belangrijke concepten over budget en budgetbeheer.  In de vorm van meerkeuzevragen leren de leerlingen de eerste beginselen van wat een budget is, waar dit uit bestaat en hoe een eenvoudig budget opgesteld kan worde

Het gezinsbudget - een eerste kennismaking

Brede 1ste graad
675 downloads

De leerlingen lezen en interpreteren cijfers in verband met de uitgaven van een gezin. Ze bespreken het belang van het opstellen van een budget en het belang om daarin elke uitgavenpost op te nemen.    

Zakgeld. Breng het in kaart.

Brede 1ste graad
437 downloads

Leerlingen analyseren informatie over 'het zakgeld in België' aan de hand van tabellen, grafieken en teksten. Ze toetsen het gegeven cijfermateriaal af met hun eigen situatie. Met een som zakgeld maken ze een klein budget op en stellen dit grafisch voor.

Veilig betalen met een gepast betaalmiddel

Brede 1ste graad
374 downloads

Aan de hand van een video leren de leerlingen enkele courante betaalmogelijkheden kennen. Ze krijgen enkele kenmerken alsook courante fraudetechnieken voorgeschoteld.

De krekel en de mier

Brede 1ste graad
323 downloads

De leerlingen starten met een korte test waarin ze nagaan of ze krekel of mier zijn. Daarna worden de resultaten van deze test besproken en geanalyseerd. In een tweede deel gaan de leerlingen dieper in op hun aankoopgedrag en verschillende invloeden bij aankopen. 

Courante betaalmiddelen - Hoe ga je ermee aan de slag?

Brede 1ste graad
302 downloads

Door middel van een hoekenwerk/groepswerk leren de leerlingen de meest courante betaalmiddelen en nieuwe betaalmethoden kennen. Ze bespreken de eigenschappen alsook de voor-en nadelen hiervan. 

Fraude bij mobiel-en internetbankieren

Brede 1ste graad, Economie, Handel, MAVO, PAV
291 downloads

De leerlingen krijgen via diverse werkvormen inzicht in fraudetechnieken bij internetbankieren. Ze ontdekken maatregelen om zich tegen deze fraudetechnieken in te dekken.

Kiezen wanneer je koopt

Brede 1ste graad
225 downloads

De leerlingen vertrekken vanuit een reportage waarin ze geconfronteerd worden met het feit dat jongeren vatbaar zijn voor reclame.

Lenen. Hoe kiest Alex een krediet?

Brede 1ste graad
209 downloads

Alex droomt van een scooter maar heeft hiervoor niet voldoende geld. Hij zal geld moeten lenen. Welke kredietformule zal Alex hiervoor kiezen?

Pagina's