21 suggesties Sorteer op : Naam Rating Populariteit

Verantwoord consumeren

Economie, MAVO, Nederlands, PAV, SEI
818 downloads

Alex, 13 jaar, gaat shoppen. Maar hoe maakt hij nu een keuze? Laat hij zich leiden door een promotieactie, een merk, de kwaliteit van een product of koopt hij waar hij zin in heeft? Alex denkt best goed na voor hij iets koopt.

Zoveel om uit te kiezen. Over reclame, merken en labels

Economie, Handel, MAVO, PAV, SEI
726 downloads

Aan de hand van concrete voorbeelden denken leerlingen na over hun consumptiegedrag (reclame, merken, labels).

Superpromo voor een smartphone

Economie, Handel, MAVO, Nederlands, PAV, SEI, Wiskunde
630 downloads

De leerlingen starten met cijfers over jongeren en hun smartphones en gaan dieper in op prijzen van smartphones en telecomabonnementen. Ten slotte worden de eigenschappen van koppelverkoop bij smartphones besproken aan de hand van een kort rekeningvoorbeeld.

Welke consument ben ik?

Economie, Handel, MAVO, PAV, SEI, Wiskunde
524 downloads

Aan de hand van een vragenlijstje krijgen de leerlingen zicht op hun consumentengedrag.
Dit is ook een uitgangspunt voor verdere lessen.

Aan tafel!

Aardrijkskunde, Economie, Handel, MAVO, Nederlands, PAV, SEI
424 downloads

De leerlingen staan stil bij hun consumptiegedrag voor levensmiddelen. Ze vergelijken het consumptiegedrag voor levensmiddelen in hun eigen gezin met dat van gezinnen in andere landen verspreid over verschillende continenten.

De krekel en de mier

Brede 1ste graad
323 downloads

De leerlingen starten met een korte test waarin ze nagaan of ze krekel of mier zijn. Daarna worden de resultaten van deze test besproken en geanalyseerd. In een tweede deel gaan de leerlingen dieper in op hun aankoopgedrag en verschillende invloeden bij aankopen. 

Kiezen wanneer je koopt

Brede 1ste graad
228 downloads

De leerlingen vertrekken vanuit een reportage waarin ze geconfronteerd worden met het feit dat jongeren vatbaar zijn voor reclame.

Je ecologische voetafdruk

Economie, Handel, MAVO, PAV, SEI
209 downloads

Aan de hand van de website van WWF berekenen de leerlingen hun voetafdruk. Zij zoeken tips om op school en thuis hun consumentengedrag aan te passen zodat hun voetafdruk verkleint.

Ik ben een verwittigde consument

Geldzaken - lager onderwijs
208 downloads

Tijdens een bezoek aan een supermarkt brengen de leerlingen de manier waarop de winkel is ingedeeld en de rekken met producten zijn gevuld, in kaart.

Het menu

Geldzaken - lager onderwijs
162 downloads

Eenvoudige probleemstelling waarbij de leerlingen nadenken over wat Alex van de menukaart kiest. Voor wie is het interessant om een menu of speciale promotie te kiezen dan wel om afzonderlijke gerechtjes te bestellen?

Pagina's