5 suggesties Sorteer op : Naam Rating Populariteit

De krekel en de mier

Brede 1ste graad
323 downloads

De leerlingen starten met een korte test waarin ze nagaan of ze krekel of mier zijn. Daarna worden de resultaten van deze test besproken en geanalyseerd. In een tweede deel gaan de leerlingen dieper in op hun aankoopgedrag en verschillende invloeden bij aankopen. 

SBO Handleiding bij het materiaal

Brede 1ste graad, Brede 2de graad
69 downloads

Handleiding bij het gebruik van het materiaal dat werd ontwikkeld in het kader van het SBO-project door het onderzoeksteam van de KU Leuven en Universiteit Antwerpen.

Cash of kaart

Brede 1ste graad, Brede 2de graad
63 downloads

Cash of kaart? De leerlingen worden uitgedaagd om na te denken en te beargumenteren wat de voordelen en risico’s van elk betaalmiddel zijn.

Online of offline shoppen

Brede 1ste graad, Brede 2de graad
58 downloads

Na het lezen van verschillende artikels gaan de leerlingen op zoek naar de voor- en nadelen van online shoppen en kopen in de traditionele winkel. Kunnen we concluderen dat één van de twee vormen van winkelen beter is dan de andere?

Sparen en beleggen- mijn spaarplan 2

Brede 1ste graad
52 downloads

De leerlingen gaan met behulp van een tool (de Wikifin spaarcalculator) aan de slag. Ze vertrekken vanuit concrete situaties en bepalen op een eenvoudige en snelle manier een spaarstrategie om een aankoop te doen.