De leerlingen kunnen de belangrijkste informatie over verschillende kredietformules uit reclameboodschappen halen. De leerlingen hebben inzicht in de verschillende aanbiedingen en kunnen daardoor ook afwegen welk krediet voor hen interessant is.
Aan de hand van een uitgebreide case wordt ingegaan op de aankoop van een wagen, alternatieve vervoersmiddelen, het totale kostenplaatje en de financiering daarvan.
Met een concrete casus kruipen leerlingen in de rol van kredietbemiddelaar en berekenen ze de totale maandelijkse aflossingen. De leerlingen formuleren een kredietvoorstel en kunnen alle aspecten daarvan in kaart brengen.
Aan de hand van een concrete casus vullen de leerlingen een krediet aanvraagformulier in. De leerlingen begrijpen waarom bepaalde gegevens opgevraagd worden en discussiëren daarover in groep.
Aan de hand van diverse stellingen moeten leerlingen nadenken over diverse aspecten verbonden met lenen. Hierbij moeten de tips en adviezen rond verantwoord lenen op de voorgrond komen.
Ga dieper in met de leerlingen op de wettelijke voorschriften van reclame op consumentenkredieten en waaraan deze reclame moet voldoen. Leer leerlingen hierover kritisch nadenken.
Aan de hand van de IMMOsimulator ontdekken leerlingen de verbanden tussen kredietbedrag, rentevoet en looptijd. De leerlingen denken na over diverse vormen van hypothecaire krediet.