16 suggesties Sorteer op : Naam Rating Populariteit

Veilig betalen met een gepast betaalmiddel (Video)

Brede 1ste graad
3470 downloads

Hoe betaalt Alex zijn videogame het best? Met cash geld, met zijn bankkaart? Of schakelt hij zijn ouders in en betalen zij via PayPal of met hun kredietkaart? Kent Alex trouwens de gevaren van elektronisch betalen?

Hoe geld sparen?

Economie, MAVO, Nederlands, PAV, SEI
2099 downloads

Om de smartphone van zijn dromen te kunnen kopen, zal Alex moeten sparen. Maar wat is sparen nu juist en hoe doe je dat nu best?

Een budget beheren

Economie, MAVO, Nederlands, PAV, SEI
1120 downloads

Alex wil tijdens de vakantie een mooie reis maken. Maar voor hij een reis gaat boeken, maakt hij best eerst een budget op. Ontdek hoe Alex dit doet.

Het budget van Alex. Video budgetbeheer.

Brede 1ste graad
724 downloads

Aan de hand van een video leren de leerlingen enkele belangrijke concepten over budget en budgetbeheer.  In de vorm van meerkeuzevragen leren de leerlingen de eerste beginselen van wat een budget is, waar dit uit bestaat en hoe een eenvoudig budget opgesteld kan worde

Verantwoord consumeren

Economie, MAVO, Nederlands, PAV, SEI
717 downloads

Alex, 13 jaar, gaat shoppen. Maar hoe maakt hij nu een keuze? Laat hij zich leiden door een promotieactie, een merk, de kwaliteit van een product of koopt hij waar hij zin in heeft? Alex denkt best goed na voor hij iets koopt.

Krediet of geen krediet? En welke formule kiezen?

Economie, MAVO, Nederlands, PAV, SEI
583 downloads

Alex droomt van een scooter maar heeft hiervoor niet voldoende geld. Hij zal geld moeten lenen. Welke kredietformule zal Alex hiervoor kiezen?

De geldautomaat

Geldzaken - lager onderwijs
329 downloads

Op basis van een korte video maken de leerlingen kennis met verschillende betaalmiddelen en denken ze na over welk betaalmiddel er in welke situatie best gebruik wordt.

Veilig betalen met een gepast betaalmiddel

Brede 1ste graad
318 downloads

Aan de hand van een video leren de leerlingen enkele courante betaalmogelijkheden kennen. Ze krijgen enkele kenmerken alsook courante fraudetechnieken voorgeschoteld.

Hoe ontstond geld, rente en een bank?

Geldzaken - lager onderwijs
306 downloads

Aan de hand van één of meerdere video’s wordt het ontstaan van geld en de rol van een bank uitgelegd en kunnen de leerlingen op de verschillende vragen antwoorden. Hierdoor krijgen ze inzicht in het systeem van de bank en wat de betekenis is van sparen en een krediet is.

Kiezen wanneer je koopt

Brede 1ste graad
191 downloads

De leerlingen vertrekken vanuit een reportage waarin ze geconfronteerd worden met het feit dat jongeren vatbaar zijn voor reclame.

Pagina's