Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 21 juli langs in Brussel en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

woman-looking-shopping-list.png
Aangepast op

Bij wie ga je een lening aan voor de aankoop van je wagen?

Bij een kredietgever of bij de concessiehouder?

Voor je autolening kan je natuurlijk een beroep doen op je bank of op een kredietbemiddelaar in consumentenkrediet.

Kredietbemiddelaars in consumentenkredieten bieden consumenten consumentenkredieten aan, staan hen bij de voorbereiding ervan en sluiten de consumentenkredieten af.

Sommige concessiehouders treden ook op als kredietbemiddelaar in consumentenkrediet en kunnen soms interessante tarieven aanbieden. Vergeet daarom niet alle tarieven te vergelijken en de concurrentie te laten spelen.

Kredietbemiddelaars in consumentenkredieten moeten door de FSMA toegang krijgen tot inschrijving als kredietmakelaar. De FSMA controleert de toegang tot het beroep als kredietbemiddelaar in consumentenkredieten in België. Controleer dus of jouw concessiehouder is ingeschreven in het register van kredietbemiddelaars van de FSMA.

Een verkoop op afbetaling kan enkel worden aangeboden door een concessiehouder.

En de kredietaanbiedingen tijdens het Autosalon?

Tijdens het Autosalon bieden banken en autoconstructeurs vaak interessantere financieringstarieven aan dan tijdens de rest van het jaar. Informeer dus naar de salonvoorwaarden en vergelijk ze met de gebruikelijke financieringstarieven.