Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 21 juli langs in Brussel en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

woman-looking-shopping-list.png
Aangepast op

Welke verrichtingen kan je met een zichtrekening doen?

Vanaf een zichtrekening kan je betalingen uitvoeren.

  • Via een overschrijving kan je geld overmaken naar de persoon of het bedrijf waaraan je een bedrag schuldig bent.
  • Moet je regelmatig hetzelfde bedrag betalen aan dezelfde persoon of hetzelfde bedrijf, bijvoorbeeld voor je huur van je woning, dan kan je aan je bank een permanente opdracht geven. Ze kan dan de overschrijving periodiek op een vaste dag automatisch uitvoeren naar de aangewezen rekening.
  • Moet je regelmatig een verschillend bedrag betalen aan dezelfde persoon of hetzelfde bedrijf, bijvoorbeeld voor je elektriciteitsfactuur, dan kan je dit via een domiciliëringsmandaat doen. Hierbij geef je toestemming aan je schuldeiser om iedere factuur rechtstreeks in te vorderen bij je bank.

Je kan je dagelijkse verrichtingen online doen (met je pc, tablet of smartphone), aan een automaat in je bankkantoor of aan het loket van de bank. Bij iedere verrichting (afhaling, storting of overschrijving) zal het beschikbaar saldo op je zichtrekening veranderen.

Je kan ook betalingen doen met een debetkaart of kredietkaart die aan je zichtrekening is gekoppeld.

Een jonge vrouw haalt geld af aan de bankautomaat