Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

parents-sofa-children-playing.jpg
Aangepast op

Spellen en pedagogische tools rond financiële educatie

Een pakje potloden vormt takken

Spellen en ideeën om met je kinderen over geld te praten

Aarzel als ouder niet om gebruik te maken van Wikifin School, het Wikifin-platform voor leerkrachtenWikifin stelt daar ook gratis pedagogische tools ter beschikking rond financiële educatie. Het is een leuk alternatief als je op zoek bent naar ideeën voor activiteiten rond dat thema.

Hieronder lijsten we alvast enkele ideeën op:

  • Ben je zuinig of heb je eerder een gat in je hand? Wil je weten welk type consument je bent, ga dan zeker aan de slag met deze activiteit die gebaseerd is op de fabel van de krekel en de mier.
  • Wat is je ecologische voetafdruk? Doe deze vereenvoudigde test en na enkele minuten weet je al welke impact je consumptie op de planeet heeft. Een eye opener?
  • Wil je bankoverschrijvingen leren uitvoeren, dan kan je oefenen via de Demobank.
  • Voor het eerst een budget opmaken, is niet gemakkelijk. Maar met onze Budgettool zal je student geen enkele uitgavenpost vergeten.
  • Wil je je tieners op een ludieke manier een budget leren opstellen? Dan is ons spel Budget Aan-Zet een aanrader. Je kan dat thuis trouwens gemakkelijk in elkaar knutselen.

Weetje

We bieden op www.wikifinschool.be meer dan 200 activiteiten, tools en spellen aan voor de leerlingen van het lager en het middelbaar onderwijs.