Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 1 juni langs in Hasselt en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

parents-sofa-children-playing.jpg
Aangepast op

Moet je bij de notaris langsgaan als je uit elkaar gaat?

Nee. Je hoeft niet bij de notaris langs te gaan, behalve in het kader van een scheiding met onderlinge toestemming waarbij een woning of een grond verdeeld moet worden.

Toch kan een notaris je helpen bij het voorbereiden van een scheiding met onderlinge toestemming. De afspraken met je partner moeten immers aan de rechtbank worden voorgelegd en de notaris kan hierbij zeker helpen. Samen met de notaris kan je een inventaris van je bezittingen opmaken. Hij kan ook de voor- en nadelen van de beslissingen die je moet nemen op een rijtje zetten en je informeren over alle stappen in de procedure.

Weetje

Het is niet de taak van een notaris om de rechten van een van de partners (mogelijk ten koste van de ander) te verdedigen. Dat is de taak van de advocaat. De notaris is een neutrale onpartijdige expert die in de eerste plaats evenwichtige afspraken wettig moet maken.