Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 22 juni langs in Leuven en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

parents-sofa-children-playing.jpg
Aangepast op

Kan je als student aanspraak maken op bepaalde kortingen?

Op deze pagina

Goed nieuws: als student krijg je op heel wat plaatsen een mooie korting. Enkele voorbeelden: 

Kortingen met je studentenkaart

Na je inschrijving aan een universiteit of hogeschool ontvang je een studentenkaart. Die verschaft je onder meer toegang tot de bibliotheek van je instelling. Tijdens examens zal je wellicht ook worden gevraagd om je aan de hand van je studentenkaart te identificeren. 

Een studentenkaart biedt vaak ook heel wat bijkomende voordelen. In de fitness, in winkels, in snackbars, in restaurants, in bioscopen, in het theater, in musea, in het zwembad, in het reisbureau en nog op andere plaatsen gelden vaak speciale tarieven voor studenten. Winkels in de buurt van je universiteit of hogeschool geven soms korting als je je studentenkaart toont. Op die manier kan je hier en daar behoorlijk wat uitsparen. En dat is in je drukke leven als student een meevaller.

Abonnementen voor het openbaar vervoer

Een studentenabonnement op het openbaar vervoer geeft je recht op heel wat kortingen. De NMBS hanteert verschillende voordelige tariefformules voor studenten via het Schoolabonnement en de Campuskaart. Ook de MIVB in Brussel en de TEC in Wallonië hebben lagere tarieven voor studenten, al zijn er bepaalde leeftijdsvoorwaarden. 

Wikifin-tip

Steek je studentenkaart altijd op zak en vraag in winkels en cultuurtempels steeds naar studententarieven.