Je sluit een reisverzekering af via jouw reisorganisator?

Vergis je niet: de reisverzekering die de meeste reisorganisatoren aanbieden, biedt doorgaans alleen een dekking voor annulering. Er is alleen tussenkomst bij annulering van de reis die je via de reisorganisator boekte: jouw vliegtickets en/of de huur van jouw vakantieverblijf (hotel, villa, …).

Wat gebeurt er als jouw reisorganisator failliet gaat?

Jouw reisorganisator is verplicht een verzekering te sluiten voor het geval hij failliet gaat. Je vindt de informatie op de website van de FOD Economie. Als je een reis hebt geboekt bij een reisorganisator die verzekerd is, ben je begunstigde van die verzekering. Dit betekent dat je de betaalde voorschotten terugkrijgt als jouw reis niet doorgaat. Als het faillissement gebeurt tijdens jouw reis geniet je van bijstand: je zal jouw reis kunnen verderzetten of je wordt terug naar huis gebracht.

De Wikifin-tips

  • Informeer je over alle risico’s die aan jouw reis verbonden zijn en over de verzekering die je daartegen kan afsluiten.
  • Kijk jouw andere polissen (familiale, autoverzekering,…) na om te controleren of je, bv. bij een ziekenhuisopname of een verkeersongeval verzekerd bent.
  • Sluit je een reisverzekering af via jouw reisorganisator, overweeg dan of het nuttig is die aan te vullen met andere mogelijke dekkingen.