Kan je jouw vakantie verlengen?

Als je een jaarcontract afsloot, geen probleem! Je bent sowieso verzekerd, hoe lang jouw reis ook duurt.

Sloot je een reisverzekering af voor de duur van jouw vakantie, dan liggen de kaarten anders.

In principe ben je verzekerd voor de periode vermeld in jouw contract. Maar wat gebeurt er als je niet op de oorspronkelijk voorziene datum terugkeert? Blijf je verzekerd tot je weer thuis bent?

Jouw verzekeraar kan de periode waarin je verzekerd bent verlengen, maar enkel in bepaalde gevallen:

 

  • je wil jouw vakantie gewoon verlengen: het is niet altijd mogelijk om de duur van het contract te verlengen, behalve als je die mogelijkheid toch in het contract voorzien hebt. Informeer bij jouw verzekeraar of makelaar op het moment dat je de verzekering afsluit;
  • je bent verplicht jouw vakantie te verlengen: kan je niet op het vliegtuig richting België stappen door een staking op de luchthaven? Werd jouw vlucht geannuleerd omwille van slecht weer? In principe ben je in geval van een ongeval of ziekte door jouw reisverzekering gedekt tot het moment waarop je naar België kan terugkeren. Toch raden wij je aan jouw contract aandachtig te lezen en, indien nodig, jouw verzekeraar of makelaar te contacteren vóór jouw vertrek.

 

Goed om weten: de waarborg geboden door jouw ziekenfonds of jouw kredietkaart (als je die hebt), is geldig zolang je in orde bent met jouw betalingen. 

De Wikifin-tips

  • Bij de minste twijfel over de duur van jouw vakantie voorziet je maar beter een veiligheidsmarge in het contract van jouw reisverzekering.
  • Lees jouw contract aandachtig en informeer vóór jouw vertrek bij jouw verzekeraar of makelaar naar alle gevallen waarin jouw reisverzekering automatisch wordt verlengd.