Wikifin is een initiatief van de

Wikifin is een initiatief van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Lees meer over Wikifin.

Wikifin doorkruist heel België met een roadshow. Kom op 24 juli langs in Gent - Gentopia en doe mee aan onze Spaarquiz. De winnaar ontvangt een volle winkelkar ter waarde van 200 euro! 

Alle deelnemers krijgen een leuke en handige goodiebag. Iedereen is welkom! Meer info

woman-looking-shopping-list.png
Aangepast op

Voor iedere behoefte een ander krediet

Er bestaan verschillende soorten kredieten. Als particulier zal men je een hypothecair krediet of een consumentenkrediet aanbieden:

  • Een hypothecair krediet is een bedrag dat je leent voor de aankoop van een woning, een bouwgrond of voor een verbouwing. Een hypothecair krediet betreft een groter bedrag en de terugbetalingsperiode is langer.

  • Je kan een consumentenkrediet aanvragen als je bijvoorbeeld een auto of een nieuwe televisie wil kopen, als je een huwelijk wil organiseren of als je tijdelijk meer kosten hebt of als je onder nul op je rekening wil gaan. Zo’n krediet is voor veeleer kleinere bedragen die je op een kortere periode terugbetaalt (in vergelijking met een hypothecair krediet). Hieronder geven we enkele vormen van consumentenkredieten. Sommige stemmen overeen met de wettelijke benaming, andere met een specifieke constructie van een krediet. De opsomming is niet volledig.