U voelt dat de tijd rijp is om uw vleugels uit te slaan en het ouderlijke huis te verlaten. U bent klaar om op eigen benen te staan. Op zoek gaan naar uw eigen woning is een belangrijke stap in het leven. Om te proeven van het leven buiten de vertrouwde cocon kiest u er waarschijnlijk voor in een eerste fase iets te huren
 
Is het wat u ervan verwacht had? Uitstekend! Dan komt de volgende vraag: ofwel blijft u een appartement of een huis huren, ofwel koopt u een eigen woning. Als uw persoonlijke situatie dit toelaat, is een eigen woning kopen vanuit financieel oogpunt vaak interessanter. In vergelijking met een aantal buurlanden blijven de Belgische woningen betaalbaar, hoewel de prijzen sterk kunnen verschillen van plaats tot plaats. Ook lage rentevoeten, zoals nu, kunnen een extra stimulans vormen om eigenaar te worden. 
 
U hebt de knoop doorgehakt: u wordt eigenaar. Gaat u bouwen of renoveren? Vergis u niet: renoveren is niet altijd eenvoudiger en goedkoper. 
Bent u er zeker van dat u in België wilt blijven? Zou het gras toch niet groener zijn in het buitenland? Als al die vragen eenmaal zijn uitgeklaard, bent u klaar om te verhuizen.